Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Denk mee na over toekomst van Olense lintbebouwing en gehuchten

16 april ’18 (ma)
Het lokaal bestuur denkt na over de toekomst van Olense lintbebouwing en gehuchten. Op zaterdag 21 april ben jij ook welkom met al je vragen, opmerkingen en suggesties tijdens een ‘open atelierdag’. Schuif mee aan de onderzoekstafel en droom mee over hun toekomst.

Wat is de betekenis van landelijk wonen? Hoe wil je in de toekomst wonen en werken in de woonlinten en gehuchten? Op deze vragen zoekt ontwerp- en onderzoeksbureau RE-ST de komende maanden een antwoord. Ze werken hiervoor samen met de gemeenteraad, de dienst Mens en Ruimte en vooral ook met jou als inwoner van Olen.


Linten en gehuchten in Olen

RE-ST analyseert momenteel een aantal linten en gehuchten in Olen:

  • gehucht Schaatsbergen
  • gehucht Meren – Veldstraat
  • woonlint Neerbuul
  • woonlint Sint-Sebastiaanstraat
  • woonlint Doffen – Geelseweg
  • woonlint Heibloem – Neerheide

Al deze plekken met een belangrijk stukje Olense geschiedenis liggen in woongebied met een landelijk karakter.

 

Samen nadenken over toekomst woongebieden

De ‘open atelierdag’ is een belangrijk moment in het onderzoek om samen na te denken over hun verleden, heden en toekomst. Ken jij de verhalen die deze plekken zo bijzonder maken? Wat zijn de huidige kwaliteiten en knelpunten? Welke nieuwe woonvormen zijn er in de toekomst mogelijk? Alle ideeën en bedenkingen zijn bespreekbaar, ook die van jou.


Waar en wanneer?

Zaterdag 21 april 2018 tussen 10.00 en 17.00 uur in de vergaderzaal boven de bib, Oevelseweg 24. Je kan op elk moment aansluiten.

 


De studie kadert binnen het nieuwe Beleidsplan Ruimte Vlaanderen. Olen gaf bureau RE-ST de opdracht een structuurschets op te maken voor woongebieden met een landelijk karakter. De studie zal randvoorwaarden benoemen en resulteren in uitspraken over mogelijk nieuwe invullingen, over renovatie en vervangingsbouw met behoud van het landelijk karakter, over kanskavels die de connectie met het landschap kunnen bewaren en over doorsteken en doorzichten.

Nieuwsoverzicht
lintbebouwing in olen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 17.30 - 20.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP