Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Be-Alert vervangt Seveso-alarm in de toekomst

27 maart ’18 (di)
BE-Alert is een alarmeringssysteem dat je waarschuwt bij een noodsituatie.De burgemeester, de gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken kan je zo een bericht sturen als de noodsituatie impact heeft op jou. Zo krijg je op een snelle manier de nodige aanbevelingen.

 Hoe schrijf je in?

Registreer je gratis op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt in jouw omgeving. Wil je ook op de hoogte gebracht worden van een noodsituatie op een andere locatie, zoals bijvoorbeeld op je werk? Dan kan je meerdere adressen registreren. BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, mail of een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Heb je geen mail of internet, dan kan je je laten registreren aan het onthaal van het gemeentehuis, sociaal huis of boekelhuis.

Ben je al ingeschreven bij BE-alert? Dan kan het zijn dat je in de loop van 2018 een testbericht ontvangt van het crisiscentrum of lokaal bestuur.

 

Wat moet je doen als je een bericht van BE-Alert ontvangt?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

Nieuwsoverzicht
be-alart verwittigt in geval van nood

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 17.30 - 20.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP