Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veel zon? Denk ook aan oma Yvonne!

24 mei ’18 (do)
De lente en zomer zijn fantastisch: heerlijk genieten van een terrasje of lekker buitenspelen met de kinderen. Maar dat warme weer heeft soms ook minder prettige gevolgen. Vooral alleenstaande ouderen of chronisch zieken kunnen erg lijden onder de hitte.

Zorg voor anderen
Ken je alleenstaande senioren of zieken? Of vermoed je dat er zo iemand in je straat woont? Ga op warme dagen zeker eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen. Help ook jonge kinderen voldoende te drinken. Laat kinderen nooit achter in een geparkeerde auto, ook niet voor twee minuten.


Wees zelf voorbereid
Zorg dat je altijd water bij hebt. Hou de weersvoorspellingen in de gaten. Smeer op tijd zonnecrème. Verbouw en bouw hittebestendig.

Verzorg ook jezelf
Drink voldoende, meer dan gewoonlijk. Hou jezelf en je huis koel. Neem een lauwe douche of (voeten-)bad. Verlucht op momenten dat het buiten koeler is dan binnen.

Op zoek naar meer tips?
Op de website van Warme Dagen vind je meer info. Je vindt er ook een antwoord op vragen zoals: ‘mag je koffie of thee drinken bij warm weer?’.


Ook bij KIKOEN zijn kinderen beschermd tegen zon

Het lokaal bestuur Olen investeerde dit jaar zo’n 30.000 euro in de aankoop van een hoogwaardige zonnewering boven de zandbakken van de opvanglocaties van KIKOEN in de drie parochies. Ze zijn regen- en stormbestendig en blijven de hele zomer staan. Op deze manier zijn de kinderen tijdens het spelen beschermd tegen de zon.

 

Nieuwsoverzicht
warme dagen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP