Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Iedereen recht op betaalbare computer

28 mei ’18 (ma)
Heb jij een computer nodig maar kan je die zelf niet betalen? Ga dan langs bij de sociale dienst van het OCMW. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan je tegen een zeer voordelige prijs een tweedehandscomputer kopen. Bovendien betaalt het OCMW dan een deel van de rekening.

In onze maatschappij kan bijna alles digitaal. Je vult je belastingbrief in via tax-on-web. Je afspraak bij de dokter maak je online. Betalingen gebeuren via homebanking. De schoolfoto’s worden digitaal gedeeld. De huistaken stuur je door via Smartschool. Solliciteren doe je per mail. Maar wat als je niet mee bent? Wat als je je geen computer kan veroorloven of niet weet hoe je ermee moet werken?

Het lokaal bestuur wil er mee voor zorgen dat iedereen op een gelijke manier kan deelnemen aan de digitale samenleving. Daarom gaat het de strijd aan tegen de zogenaamde digitale kloof.

 

Inzetten op leren werken met computer


Het lokaal bestuur wil dat elke inwoner de kans krijgt om te leren werken met een computer. Daarom werkt het samen met Basiseducatie. Zij organiseren gratis eenvoudige cursussen in onder andere Geel en Herentals. Daarnaast kan je elke dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag met al je computervragen terecht bij een vrijwilliger in het computerhoekje van Komie Geire.


Heb je thuis geen Internet en wil je graag online iets opzoeken? Komie Geire beschikt over een laptop waar je tijdens de openingsuren gratis gebruik van kan maken.

Nieuwsoverzicht
digitale kloof

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Team Maatschappelijk Werk

adres
tel.
014 21 52 00
e-mail
ocmw@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 17.30 - 20.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP