Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Doe mee aan de 30ste editie van de Olense Kartoenale

01 juli ’18 (zo)
Ben jij een tekentalent en wordt je creativiteit geprikkeld door het thema 'veiligheid op het werk'? Zet je dan achter je tekentafel of computer en neem deel aan de cartoonwedstrijd.

Inschrijven kan via www.olensekartoenale.be. Er zijn verschillende geldprijzen te winnen. Evengoed kan je inzending geselecteerd worden voor de cartooncatalogus. Dan is die ook te zien op de tentoonstelling die je kan bekijken in het gemeentehuis, in de verschillende regionale bibs en zelfs in onze zusterstad Bialogard in Polen.

 

Thema: Veiligheid op het werk

Dit jaar is het thema ‘veiligheid op het werk’. Aan vele professionele bezigheden zijn risico’s verbonden. Voor sommige beroepen loert het risico op fysieke letsels om de hoek terwijl in andere de psychische druk soms te hoog is. Maar ook, wat als de veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd? Amnesty International pleit met haar thema ‘recht op waardig werk’ voor onder andere een vrije arbeidskeuze, voor gelijk loon voor gelijk werk en voor een rechtvaardige vergoeding.

 

Speciale editie met tentoonstelling

De Olense cartoonwedstrijd viert zijn 30ste verjaardag. En dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast een nieuwe wedstrijdeditie, vindt er in het najaar een tentoonstelling plaats waar je de tekeningen van alle hoofdwinnaars en bijzondere enveloppen van de voorbije 30 jaar kan bewonderen. Ook filatelisten zullen er aan hun trekken komen.

 

Kartoenale?

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Sindsdien heeft deze wedstrijd Olen op de
wereldkaart gezet. De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen. Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.

Nieuwsoverzicht
veiligheid op het werk is het thema van deze editie

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP