Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Olen in kop van peloton zonnepaneleninstallaties

27 juni ’18 (wo)
Het aantal zonnepanelen in de gemeente Olen neemt toe. In de periode van 1 januari 2017 tot 1 maart 2018 kwamen er maar liefst 90 zonnepaneelinstallaties bij in onze gemeente. Dit vertaalt zich in een stijging van 11,4% ten opzichte van de situatie op 1 januari 2017.

Onze gemeente maakt op dit moment deel uit van de kop van het peloton wanneer we kijken naar het aantal zonnepaneelinstallaties per duizend inwoners, namelijk 70,9.

Het lokaal bestuur Olen doet meerdere inspanningen om de CO2-uitstoot gevoelig te verminderen. Zo stimuleert het onder meer de aanschaf van zonnepanelen bij zijn inwoners door de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen te promoten en zelf het goede voorbeeld te geven.

Begin 2014 besliste het lokaal bestuur van Olen, net zoals de 28 andere Kempense gemeenten, om het ‘Burgemeestersconvenant’ te ondertekenen en uit te voeren. Hiermee gaan de Kempense gemeenten de uitdaging aan om tegen 2020 een vermindering met 20% van de CO2-uitstoot te realiseren. Het lokaal bestuur onderneemt hiervoor heel wat acties. Ook het investeren in en promoten van hernieuwbare energie maakt deel uit van de actieplannen.

 

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP