Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verbod op roken of vuur maken in bossen, heiden en natuurgebieden

27 juni ’18 (wo)
Momenteel geldt brandfase rood (update 1 juli) voor bossen, natuur- en heidegebieden in de provincie Antwerpen. Op advies van Brandweer Zone Kempen vaardigde het lokaal bestuur op 27 juni een verbod uit om te roken en vuur te maken in bossen, natuur- en heidegebieden op het grondgebied van Olen.

Dit door de aanhoudende droogte, hoge temperaturen en het mogelijke brandgevaar. Het verbod is geldig tot het einde van de droogteperiode. Je kan de situatie opvolgen via de website van Natuur en Bos.

Het lokaal bestuur en de brandweer vragen ook aan alle inwoners om attent te zijn voor eventuele vuurhaarden. Bezoekers van bossen, heide en natuurgebieden en eigenaren van terreinen die met brandbare gewassen begroeid zijn, dienen rekening te houden met de dreigende gevaren. Let er ook op dat je geen brandende of smeulende voorwerpen laat vallen, wegwerpt of laat liggen. Neem, bij vaststelling van een mogelijke vuurhaard, zo snel mogelijk contact op met de brandweer via het algemeen noodnummer 112.

Nieuwsoverzicht
LCP