Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De winnaar van de Olense milieuprijs is gekend!

02 juli ’18 (ma)
Het lokaal bestuur Olen zet zich volop in om minder CO2 uit te stoten. Omdat maar liefst 32% van de CO2-uitstoot van de gemeente Olen afkomstig is van de industrie, kan het lokaal bestuur dit niet alleen. Daarom wil het ook bedrijven aanmoedigen om hun bijdrage aan de CO2-emissie te verminderen.

Het lokaal bestuur is van mening dat inspanningen beloond mogen worden. Daarom organiseert het de Olense milieuprijs. Dit jaar vond de uitreiking plaats op woensdagavond 27 juni in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Iedereen wint

Om kans te maken op de milieuprijs konden lokale bedrijven de afgelopen maanden een korte vragenlijst invullen met daarin hun geleverde milieu-inspanningen. Vijf kandidaten deden dit. Een werkgroep boog zich vervolgens over de aanvragen om er vervolgens één onderneming uit te pikken die net dat extraatje meer heeft gedaan. Deze onderneming ontving de Olense milieuprijs. Ook de inspanningen van de andere deelnemers werden tijdens de proclamatie op 27 juni bekendgemaakt. Elke deelnemer is zo meteen ook een winnaar.

De winnaar van de Olense milieuprijs

  • Mars

 Allicht één van de grootste familiebedrijven ter wereld met ook een vestiging in Olen, de rijstfabriek met als bekendste merkproduct Uncle Ben’s. Het bedrijf wil duidelijk een positief verschil maken voor mensen en planeet. Zo werd onder meer het SIG (Sustainable in 1-Generation) programma opgezet met als doel om het gebruik van water en energie te beperken, de CO2-uitstoot tegen 2040 met 40% te reduceren en geen enkele landfill (afvalstort) meer te hebben. 

De eervolle vermeldingen

  • FE+

Een bedrijf voor metaalbewerking, plaatbewerking en lasersnijden op maat, gevestigd in Hagelberg,

  • Bard

Een internationaal bedrijf voor medische en farmaceutische apparatuur en uitrusting, met een Benelux-vestiging in Hagelberg.

  • Oleki

Een bedrijf voor de verwerking van dierlijke bijproducten uit de pluimvee industrie, behorend tot de LIPA-groep, en gevestigd aan de Industrielaan.

  • Aurubis

Eén van de grootste koperspelers ter wereld, gelegen op de grootste industriële site van de gemeente Olen.

Het volledige juryrapport vind je bij downloads aan de linkerkant van de pagina.

Een actie in het kader van Olen2020

Begin 2014 besliste het lokaal bestuur Olen om net zoals alle andere 28 Kempense gemeenten het Burgemeestersconvenant te ondertekenen en uit te voeren. Het Burgemeestersconvenant is een initiatief van de Europese Commissie. Die daagt de lokale overheden uit om tegen 2020
de CO2-uitstoot met 20% te verminderen op het gemeentelijk grondgebied. Met de ondertussen tien grote windmolens op het Olens grondgebied haalt het lokaal bestuur al meteen die doelstelling, maar omdat het nog wat meer mag zijn, organiseert het onder meer jaarlijks de Olense milieuprijs.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP