Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Big bag voor afgevallen bladeren en vruchten

24 augustus ’18 (vr)
Bladeren en vruchten van bomen op openbaar domein kunnen ook in particuliere tuinen terechtkomen. In het verleden werden bladwanden en bladkorven geplaatst, die spijtig genoeg vaak als sluikstort werden gebruikt. Daarom werd het gebruik van big bags ingevoerd.

Wanneer heb je mogelijk recht op een big bag?

Je kunt een big bag aanvragen indien je belangrijke hinder hebt van bladeren en vruchten afkomstig van bomen op het openbaar domein. De verantwoordelijke van de groendienst bekijkt elke aanvraag afzonderlijk en beslist of er al dan niet een big bag kan geplaatst worden.

Waar wordt de big bag geplaatst?

Indien je recht hebt op een big bag, wordt deze op jouw eigendom geplaatst. De big bag moet bereikbaar zijn met een vrachtwagen met laadkraan.

Waarvoor mag je de big bag gebruiken?

De big bag dient enkel om bladeren en vruchten in te doen die afkomstig zijn van bomen op openbaar domein. Andere bladeren, gazonmaaisel, snoeihout, GFT-afval, enz. mogen niet in de big bag. Indien er ander afval in de big bag wordt gedaan dan wat toegelaten is, wordt de big bag verwijderd.

Wie mag er de big bag op jouw eigendom gebruiken?

Buren links en rechts en overburen mogen ook gebruikmaken van de big bag, voor zover het uiteraard om afval van bomen op openbaar domein gaat.

Wat als de big bag vol zit?

Bel tijdens de kantooruren naar 014 23 35 72 of mail naar technische.dienstverlening@olen.be. De big bag wordt leeggemaakt binnen de vier werkdagen. Indien er op dat moment geen overlast meer is van bladeren, wordt de big bag meegenomen.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Technische Dienstverlening

LCP