Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Huisdiersticker gratis af te halen

30 augustus ’18 (do)
Het lokaal bestuur Olen stelt sinds kort huisdierstickers ter beschikking aan zijn inwoners. Door een sticker op het raam of de deur van een woning te kleven, kan een bewoner aan de hulpdiensten laten weten hoeveel en welke huisdieren in een huis aanwezig zijn.

De huisdiersticker is een initiatief van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om zo het aantal huisdieren dat sterft in een woningbrand drastisch te verminderen. Heb je dieren in huis? Dan is deze sticker ook iets voor jou. Je kan er eentje komen ophalen aan het onthaal in het gemeentehuis of in het sociaal huis.

Rookmelders laten je niet stikken

Elk dodelijk slachtoffer door een woningbrand is er eentje te veel. Dankzij een goed geplaatste rookmelder die een luid signaal geeft bij rook stijgt de kans om een brand te overleven met meer dan 70%. Investeer daarom vandaag nog in rookmelders om jou en je gezin tijdig te alarmeren. De installatie is snel en eenvoudig. Vanaf 2020 worden rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen. Wacht niet tot dan en neem nu al je voorzorgen.

Nieuwsoverzicht
huisdiersticker

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP