Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis een gele papiercontainer voor ieder Olens gezin

01 oktober ’18 (ma)
In november krijg je gratis een gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of met het samenbinden in pakketjes. Tussen 12 en 16 november worden de gele containers in Olen aan huis geleverd. Je ontvangt nog een persoonlijke brief met meer info.

Niets dan voordelen

De container heeft een deksel, zodat je papier en karton ook buiten kan stockeren. De straten blijven vrij van rondvliegend of nat papier en karton. Het is bovendien gemakkelijker om de container op wielen buiten te zetten. Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton tijdens één ophaalronde.

Een kleiner formaat voor appartementen en rijhuizen

Het standaardformaat is een container van 240 liter. Deze heeft twee keer het volume van een gewone gft-container. De papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een
hele maand in te verzamelen. Woon je in een appartement of rijhuis en heb je daardoor geen plaats voor een grote papiercontainer? Dan kan je een 40 liter container vragen. Bel vóór 29 oktober 2018 naar 0800 97 687. Zo vermijd je dat er standaard een container van 240 liter wordt afgeleverd. Of misschien kan je een container delen met je buren? Een 240 liter, of zelfs een grote rolcontainer van 1.000 liter is mogelijk. Ook verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1.000 liter.

Wat moet je doen?

Je hoeft voorlopig niets te doen. In de persoonlijke brief die je begin oktober ontvangt staat alle info. 

Liever geen gele container?

Je bent niet verplicht om een papiercontainer te nemen. Hou er wel rekening mee dat IOK vanaf 1 januari papier en karton enkel in de gele containers ophaalt. Neem je geen container, dan kan je je oud papier wel zelf naar het recyclagepark brengen.

Wens je meer informatie over de gele container of over sorteren in het algemeen?

Kom naar het infomoment ‘Sorteren en afvalarm winkelen’ op donderdag 18 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur in Komie Giere. Meer informatie lees je hier.

Je kan ook voor meer informatie bellen naar het gratis nummer 0800 97 687 en dat op weekdagen tussen 8.30 en 18.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 12 uur. Ook op www.papiercontainer.be vind je heel wat informatie over de nieuwe containers, zoals de afmetingen.

In het gemeentehuis vind je een infostand over de papiercontainers. Ook in het sociaal huis en het boekelhuis kan je de infostanden bekijken. 

Nieuwsoverzicht
container

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP