Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nacht van het Kempens Erfgoed: ‘Schitterend Olen’

08 oktober ’18 (ma)
Op vrijdag 19 oktober pakt de Kempen opnieuw uit met zijn wonderlijke erfgoed. Je kan in maar liefst 23 gemeenten terecht voor een boeiend en goedgevuld programma. In Olen duik je in het diamantair verleden van onze gemeente en de Kempen.

Op welke manier wordt een ruwe diamant bewerkt? En hoe ging het eraan toe in de vele slijperijen, zagerijen en snijkamers? Bezoek de reizende tentoonstelling 'Schitterend geslepen' in de polyvalente zaal van de bibliotheek en ontdek de Kempense diamantgeschiedenis aan de hand van interactieve modules. De opkomst, glorietijd, het verval en de gewoontes binnen de Kempense diamantindustrie worden verder uitgediept tijdens een lezing. Een panelgesprek met onder andere Olenaars die in de diamantsector werkzaam zijn geweest sluit de avond af. Het programma kwam tot stand met de medewerking van heemkring De Linde en de erfgoedcel Kempens Karakter.

Praktisch:

  • vrijdag 19 oktober: tentoonstelling vanaf 19.00 uur, lezing en panelgesprek om 20.00 uur
  • Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober kan je de tentoonstelling ook tijdens de openingsuren van de bibliotheek bezoeken.
  • gratis toegang
  • polyvalente zaal van de bibliotheek, Oevelseweg 24 (ingang langs de Oevelseweg)

Andere erfgoedactiviteiten

Wil je graag deelnemen aan een activiteit in een andere gemeente met erfgoed in de hoofdrol? Een overzicht van alle activiteiten vind je in de programmabrochure, verkrijgbaar in het sociaal huis, de bibliotheek, het gemeentehuis en het lokaal dienstencentrum Komie Geire. Je kan de brochure ook gratis bestellen via de website van Kempens Karakter, 014 21 97 00 of
info@kempenskarakter.be. De activiteitenkalender kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de erfgoedcellen k.ERF, Erfgoed Noorderkempen en Kempens Karakter en de onroerend erfgoeddiensten. 

Nieuwsoverzicht
erfgoed

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP