Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Benieuwd naar de nieuwe visie van het lokaal bestuur op dienst- en hulpverlening?

30 oktober ’18 (di)
De afgelopen maanden zochten we een antwoord op vragen als ‘Wie willen we zijn nu we als gemeente en OCMW samen het lokaal bestuur Olen vormen? Wat willen we betekenen voor de inwoners?' Deze zoektocht leidde tot een nieuwe visie op hulp- en dienstverlening.

De hulp- en dienstverlening van lokaal bestuur Olen is nabij en op maat, verbindt en versterkt. Het lokaal bestuur Olen richt zijn blik naar buiten en vooruit en gaat zo verder dan het voor de hand liggende.

Deze zes waarden zijn vanaf nu onze leidraad als we de komende jaren aan onze hulp- en dienstverlening werken.

Wat betekenen deze zes waarden concreet?

Nabij

We zijn aanwezig in jouw leefwereld en zorgen ervoor dat jij je welkom voelt om in alle openheid met ons in dialoog te treden.

Een voorbeeld: We werken met een vaste contactpersoon voor ondernemers in Olen, zodat een langetermijnrelatie ontstaat.

 

Op maat

We willen hulp- en dienstverlening op maat aanbieden. Dat betekent onder andere dat we kijken naar wat je echt nodig hebt. We houden rekening met je noden en capaciteiten, je eigenheid en ook de context op het moment dat je hulp komt vragen of van de diensten gebruik maakt.

Een voorbeeld: Kom je langs met kinderen en ben je gehaast? Dan helpen we je zo efficiënt mogelijk verder. Zien we dat je het moeilijk hebt, dan geven we je de tijd om je verhaal te doen.

 

Verbindend

Het lokaal bestuur staat er niet alleen voor. Er zijn heel wat sterke partners op wie we kunnen rekenen. We maken gebruik van al deze expertise door krachten te bundelen en zo samen de doelstellingen te bereiken.

Een voorbeeld: We kijken naar intergemeentelijke samenwerkingen om samen meer te kunnen realiseren dan alleen.

 

Versterkend

We moedigen je aan om zo veel mogelijk zelf aan je uitdagingen te werken. Wij zorgen voor het duwtje in je rug en geven je de hulp die je nodig hebt om zelf verder op weg te kunnen.

Een voorbeeld: Wil jouw vereniging een grote fuif organiseren? Dan brengen wij alle nodige partners (politie, brandweer, …) rond de tafel zodat je met hen zelf de juiste afspraken kan maken.

 

Blik naar buiten en vooruit

We kijken voorbij onze eigen organisatie en stellen onszelf steeds weer in vraag. We hebben aandacht voor trends, inspiratie en voorbeelden van buitenaf die onze hulp- en dienstverlening kunnen verbeteren. Zo kijken we verder dan vandaag en morgen en geven we bewust richting aan onze toekomst.

Een voorbeeld: We staan open voor jouw vragen en suggesties en bekijken binnen onze visie of en hoe we onze hulp- en dienstverlening daaraan kunnen aanpassen. We organiseerden al verschillende panels om bepaalde waarden en ideeën af te toetsen. Hieruit kwamen heel wat nieuwe ideeën.

 

Verder gaan dan…

We denken samen met jou na over hoe jij geholpen kan worden. Hierbij gaan we verder dan het voor de hand liggende.

Een voorbeeld: Wanneer een senior poetshulp aanvraagt, zijn we alert en bekijken we samen met hem of andere vormen van hulp eveneens aangewezen zijn.

 

Nieuwsoverzicht
zoeken naar een nieuwe visie op hulp- en dienstverlening

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

LCP