Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Iedereen heeft recht op minimum elektriciteit en aardgas in de winter

29 oktober ’18 (ma)
Verbruik je elektriciteit of gas via een budgetmeter? Ook als er geen krediet op je budgetmeterkaart staat, heb je recht op een minimale levering van gas en elektriciteit.

Altijd recht op 10 ampère elektriciteit

Je krijgt altijd 10 ampère, zelfs wanneer er geen geld op jouw budgetmeterkaart staat.

Minimale levering aardgas via Vlaamse overheid

Voor aardgas is deze gegarandeerde minimale levering om technische redenen niet mogelijk. Als je niet oplaadt en ook je noodkrediet hebt opgebruikt dreig je zonder aardgas te vallen. De Vlaamse overheid kan in dit geval van 1 november tot 1 april zorgen voor een minimale levering als je jouw budgetmeter voor aardgas niet kan opladen. Informeer bij het OCMW of je in aanmerking komt.

Wat is een budgetmeter

Als je energieleverancier je contract opzegt en als je geen nieuwe energieleverancier vindt, komt netbeheerder Eandis verplicht een budgetmeter plaatsen. Een budgetmeter is een elektriciteits- en aardgasmeter die werkt met een oplaadbare kaart. Het systeem is te vergelijken met een belkaart: je laadt een bepaald bedrag op via een elektronische kaart, je stopt die kaart in de gleuf van de budgetmeter en je verbruikt zoveel elektriciteit of aardgas als via de budgetmeter is opgeladen.

Nieuwsoverzicht
Minimale levering aardgas

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Sociale Hulp- en Dienstverlening

LCP