Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Paul ontdekte Bewegen Op Verwijzing

02 november ’18 (vr)
Op eigen houtje starten met bewegen is soms een grote stap. Je vindt de juiste motivatie niet of je weet niet goed hoe te beginnen. Toen Paul (51) een tijd geleden bij zijn huisarts in de wachtkamer zat, zag hij een folder van Bewegen Op Verwijzing (BOV).

Paul vroeg wat meer uitleg aan de huisarts en voor hij het wist zat hij rond de tafel met zijn Bewegen-Op-Verwijzing-coach.

Gezondheidsproblemen
Het waren zijn gezondheidsproblemen die Paul over de streep trokken om te bewegen. “Ik zit met overgewicht en daarnaast heb ik ook diabetes. Het was tijd om op dagelijkse basis aan mijn conditie te werken. Daarnaast had ik ook veel last van rugpijn. Die is zo goed als verdwenen sinds ik meer beweeg. Ik voel me veel fitter en gezonder dan voordien.”


Stappen kost geen geld
De coach nam contact op met Paul en samen bespraken ze welke vorm van beweging mogelijk was. “Ik heb een invaliditeitsuitkering en zocht dus naar low budget sporten”, aldus Paul. “Om die reden kreeg ik een stappenteller in bruikleen zodat ik elke dag mijn stappen kan bijhouden. Ik ga regelmatig de natuur in voor een ontspannende wandeling, maar ik probeer het stappen ook wel echt structureel in te plannen. Zo ga ik te voet naar de winkel en doe ik om de twee dagen mijn boodschappen. Stappen kost immers niets hé.”

Jezelf overtreffen
Paul heeft een goede band met zijn coach. “Het gaat gelukkig niet enkel om prestaties. Mijn coach houdt ontzettend veel rekening met mij. Ik ben namelijk niet echt een sportief type, al wou ik dat ik het wel was. Dat zal in de genen zitten zeker, je moet iemand de schuld geven (lacht). Maar dankzij de steun van mijn coach heb ik veel meer motivatie om mezelf te overtreffen.”

Volg het voorbeeld van Paul
Vraag je verwijsbrief aan de huisarts en ga ook zelf aan de slag. De BOV-coach voor Olen is Kristien Wouters. Bel haar voor een afspraak of sms ‘bewegen’ en zij contacteert jou.

De gesprekken met de BOV-coach zijn bovendien niet duur. De Vlaamse
overheid betaalt het grootste gedeelte.

Tarieven individuele begeleiding (per 15 minuten)

  • Normaal tarief: 5 euro
  • Met verhoogde tegemoetkoming: 1 euro
Nieuwsoverzicht
Paul ontdekte bewegen op verwijzing

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP