Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hou je huis gezond: kies bewust

07 november ’18 (wo)
Wist je dat de lucht in je woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Die 'vervuilde' lucht kan een invloed hebben op je gezondheid en welzijn. Gelukkig kan je er zelf iets aan doen. Doe van 12 tot 16 november mee aan de actieweek gezond binnen en ontdek hoe het anders en gezonder kan.

Hou je huis gezond

Je huis gezond houden? Start alvast met deze tips:

  • Rook nooit binnen.
  • Kies zo vaak mogelijk voor producten zonder gevaarsymbool.
  • Vermijd spuitbussen, sprays en pesticiden.
  • Stook zo weinig mogelijk met je kachel of haard.
  • Vermijd wierookstokjes en steek liever geen geurkaarsen aan.

Ga je je huis (her)inrichten?

Of het nu gaat om nieuwe meubels plaatsen, een verfbeurt of een opknapwerkje: sta even stil bij wat je precies in huis haalt. Veel nieuwe materialen geven de eerste maanden vluchtige chemische stoffen af. Voer die af door extra te ventileren en verluchten. Draag indien nodig beschermende kledij en een mondmasker en volg altijd de instructies op de gebruiksaanwijzing van producten.

Ga je grondig renoveren of (ver)bouwen?

Denk dan vooraf goed na over ventilatie en verluchting. Plaats bijvoorbeeld ramen met ventilatieroosters of kies voor een ventilatiesysteem. Verlucht extra lang. Na een grondige renovatie 6 maanden en bij een nieuwbouwwoning 18 maanden. Kies altijd voor materialen met een (eco)label.

(Ver)bouw klimaatbestendig. Isoleer voldoende en plaats eventueel zonnewering. Je aannemer en/of architect kan/kunnen je helpen met tips over gezond (ver)bouwen. Ook op de website Bouw gezond staat heel wat nuttige info, onder meer over de relevante wetgeving.

Nieuwsoverzicht
woon gezond

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP