Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maak van jouw straat een speelstraat

02 januari ’19 (wo)
Wil jij dat jouw straat tijdens bepaalde uren afgesloten wordt voor doorgaand verkeer zodat kinderen er kunnen spelen? En woon jij in één van de straten die in aanmerking komen? Vraag dan zo snel mogelijk goedkeuring aan om je straat om te vormen tot speelstraat tijdens de schoolvakanties.

Hoe vraag je een speelstraat aan?

  • Bekijk in het reglement eerst of jouw straat in aanmerking komt als speelstraat.
  • Je bent met minimaal drie volwassen speelstraatorganisatoren. Jullie zijn de contactpersonen voor het lokaal bestuur en de buurt. Jullie zorgen ook voor het plaatsen en wegzetten van de nadars.
  • Je doet een aanvraag via het e-loket of via een aanvraagformulier. Als je zeker wil zijn van een goedkeuring, dien je je aanvraag best vóór 1 maart in. Aanvragen die later binnenkomen, worden enkel behandeld als er nog niet te veel aanvragen voor jouw wijk zijn.
  • Na de goedkeuring breng je zelf de bewoners op de hoogte van de dagen en uren dat jouw straat een speelstraat zal zijn. Slechts een aantal voertuigen mag onder voorwaarden in een speelstraat komen zoals bewoners, mensen die een garage in de straat hebben, ophalers van afval,…. De bestuurders rijden stapvoets, mogen de spelende kinderen niet in gevaar brengen en verplaatsen zelf de hekken.

Bekijk zeker ook het volledige reglement en aanvraagformulier.

Nieuwsoverzicht
Een speelstraat in Olen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP