Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het Groot Dictee Heruitgevonden op vrijdag 7 december

21 november ’18 (wo)
Test je kennis van de Nederlandse taal en doe op vrijdag 7 december mee aan het Groot Dictee Heruitgevonden. Iedereen kan meedoen. Het gaat niet alleen om correct spellen. Taalplezier en creativiteit staan centraal.

Iedereen is welkom in de refter van het Scheppersinstituut (Scheppersstraat 9, Herentals). Het dictee begint om 20.00 uur.

De jonge auteur Ans De Bremme schreef de tekst. Voorlezers in de bibliotheek zijn studenten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De avond wordt gepresenteerd door Christophe Lambrecht.

Het aantal deelnemers is beperkt dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan via:

 

Wat is Het Groot Dictee Heruitgevonden?

Het Groot Dictee der Nederlandse taal was jarenlang een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal. Tot 2016 kwam de wedstrijd in december op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Deelnemers waren bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden thuis ook meedoen.

Jammer genoeg stopte het Groot Dictee in 2017 op de televisie. In Mechelen vond de bib dat jaar het Groot Dictee echter opnieuw uit en met succes. Dat succes is ondertussen overgewaaid naar heel Vlaanderen. Op vrijdagavond 7 december kan je in meer dan zestig bibliotheken in Vlaanderen deelnemen. Ook Bibliotheek Neteland - het samenwerkingsverband van de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar - doet nu mee.

Nieuwsoverzicht
Het Groot Dictee Heruitgevonden

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
tel.
014 21 61 24
e-mail
bibliotheek@olen.be
Open vandaag: 10.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
LCP