Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lokaal bestuur moedigt bedrijven aan om duurzamer te werken

11 december ’18 (di)
Elk Olens bedrijf dat zich inschreef en geselecteerd werd voor het proefproject ‘Energie voor de KMO’, kan een terugbetaling aanvragen bij het lokaal bestuur voor de kosten van de pre-screening (500 euro). Voorwaarde is dat ze een of meer voorstellen uit het screeningsrapport zullen uitvoeren.

Wat is het proefproject ‘Energie voor de KMO’?

Het proefproject ‘Energie voor de KMO’ wil een volledig traject te ontwikkelen en testen waarbij de KMO volledig wordt ontlast bij de zoektocht naar een efficiënter energiegebruik. Het is een samenwerking van IOK, VITO en Thomas More.

Dankzij een eenvoudige tool van VITO kunnen studenten van Thomas More gemakkelijk een pre-screening test doen bij de deelnemers. Aan de hand van deze screening werken zij besparende acties uit en stellen deze voor aan het bedrijf.

In het subsidiereglement lees je meer over de voorwaarden waaraan de bedrijven moeten voldoen om de subsidie te bekomen. 

Burgemeestersconvenant

Deze actie kadert in de burgemeestersconvenant 2020. Hierbij engageert het lokaal bestuur zich om 20% CO2 te besparen tegen 2020.

 

Nieuwsoverzicht
LCP