Gemeente Olen

Proefpersonen gezocht: nieuwe app maakt het onmogelijk om ouderen te vergeten

27 december ’18 (do)
Wij zijn op zoek naar proefpersonen voor ‘Noblito’, een gloednieuw project waarmee we de strijd willen aangaan tegen eenzaamheid bij senioren.

Wij zijn op zoek naar senioren en hun mantelzorger(s) die willen deelnemen aan het proefproject dat loopt van maart tot december 2019. Tijdens deze periode kan je de app mee uittesten en laten weten wat je ervan vindt.

Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers die mee hun schouders willen zetten onder het proefproject. Niet alle senioren kunnen zelf aan de slag met de app of hebben mantelzorgers. Als vrijwilliger is het jouw taak om de senior te begeleiden en samen de app te beheren.

Heb je interesse of wil je graag meer info, neem dan voor eind januari contact op met Nele Laenen van het zorgteam.

  

Wat is Noblito?

Noblito is een digitale applicatie die de senior centraal zet. De oprichter kwam op het idee door een bezoekje aan zijn 97-jarige buurvrouw. Zij zat in het rusthuis en wilde graag wat meer bezoek krijgen. Eenzaamheid is een groot probleem binnen de zorgsector en Noblito kan hierbij helpen.

De app wil de sociale kring rond een bejaarde onderhouden, uitbreiden en aanzetten om af en toe contact op te nemen met de senior. Je kan er foto’s mee delen, bezoekjes mee plannen, uitnodigingen mee versturen of laten weten hoe het met je gaat.

Het grote voordeel van Noblito is dat je als senior niet zelf met een computer moet kunnen werken. Mantelzorgers of vrijwilligers kunnen dit voor jou doen. Via de app blijf je makkelijk in contact met je eigen sociale kring. Daarnaast helpt de app ook om nieuwe mensen te leren kennen of om mee te doen aan activiteiten in bijvoorbeeld Komie Geire, WZC Zilverlinde of WZC Notelaar.

Ook voor mantelzorgers is Noblito een handige tool. De applicatie biedt meer ademruimte omdat je gemakkelijk onderling afspraken maakt met andere mantelzorgers, familieleden of vrienden. Zo kan je onder meer makkelijk afspreken wie wanneer op bezoek gaat, wie boodschappen kan doen,... 

Nieuwsoverzicht
app maakt het onmogelijk om ouderen te vergeten

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Zorgteam

adres
tel.
014 21 52 00
e-mail
ocmw@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 17.30 - 20.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP