Gemeente Olen

Proefpersonen en vrijwilligers gezocht: nieuwe app maakt het onmogelijk om ouderen te vergeten

22 januari ’19 (di)
Wij zijn op zoek naar proefpersonen en vrijwilligers voor ‘Noblito’, een gloednieuwe app die de senior centraal zet.

Wij zijn op zoek naar 65-plussers en hun mantelzorger(s) die willen deelnemen aan het proefproject dat loopt van maart tot december 2019. Tijdens deze periode kan je de app mee uittesten en laten weten wat je ervan vindt.

Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers die mee hun schouders willen zetten onder het proefproject. Ook jongeren zijn zeker welkom. Niet alle senioren kunnen zelf aan de slag met de app of hebben mantelzorgers. Als vrijwilliger is het jouw taak om de senior te begeleiden en samen de app te beheren. Je brengt af en toe een bezoekje aan de senior of je plant samen eens een activiteit. 

Heb je interesse of wil je graag meer info, neem dan contact op met Nele Laenen van het zorgteam.

  

Wat is Noblito?

Noblito is een leuke en eenvoudige toepassing die de senior centraal stelt en mensen rond ouderen aanzet om af en toe contact op te nemen. Je kan er foto's mee delen, bezoekjes mee plannen,uitnodigingen mee versturen of laten weten hoe het met je gaat. De toepassing helpt ook om nieuwe mensen te leren kennen of mee te doen aan activiteiten.

Het grote voordeel van Noblito is dat je als senior niet zelf met een computer moet kunnen werken. Mantelzorgers of vrijwilligers kunnen dit voor jou doen. Via de app blijf je makkelijk in contact met je eigen sociale kring. Daarnaast helpt de app ook om nieuwe mensen te leren kennen of om mee te doen aan activiteiten in bijvoorbeeld Komie Geire, WZC Zilverlinde of WZC Notelaar.

Ook voor mantelzorgers is Noblito een handige tool. De applicatie biedt meer ademruimte omdat je gemakkelijk onderling afspraken maakt met andere mantelzorgers, familieleden of vrienden. Zo kan je onder meer makkelijk afspreken wie wanneer op bezoek gaat, wie boodschappen kan doen,... 

Mensen verbinden, op de hoogte houden en informeren. Dat is wat Noblito wil doen. 

Nieuwsoverzicht
app maakt het onmogelijk om ouderen te vergeten

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Zorgteam

LCP