Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe huisbezoeken bpost bij senioren

01 februari ’19 (vr)
In 2017 en 2018 kregen alle Olense 72-plussers een bezoekje van de postbode in het kader van het bezorgdproject. Omwille van de positieve resultaten zet het lokaal bestuur dit project verder in 2019. Nu mogen alle senioren tussen 70 en 72 jaar de postbode over de vloer verwachten.

Waarom gaan de postbodes op stap?

Tijdens het huisbezoek stelt de postbode een aantal korte vragen. Op deze manier wil het lokaal bestuur nagaan of de senioren op de hoogte zijn van de bestaande dienstverlening en wil het een beter zicht krijgen op wat senioren nodig hebben. De meerderheid van de senioren wil immers zo lang mogelijk thuis in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Daarom wil het lokaal bestuur tegelijk bekijken hoe we samen kunnen werken aan een warme buurt waarin buurtbewoners mee voor elkaar zorgen. Er zijn in Olen heel wat actieve, talentvolle senioren die hier een rol in kunnen spelen.

 

In 2019 bezoek aan alle senioren tussen 70 en 72 jaar

Voor het vervolg van dit project brengen de postbodes in 2019 een kort bezoek aan alle senioren tussen 70 en 72 jaar die nog thuis wonen:

  • In St.-Jozef-Olen starten de bezoeken op 11 februari.
  • In O.-L.-V.-Olen komt de postbode langs vanaf 25 februari.
  • De bezoeken in Olen-Centrum starten vanaf 11 maart.

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Tijdens het huisbezoek ontvang je een seniorengids en kan je aangeven of je nog graag een bijkomend bezoek ontvangt van een maatschappelijk werker.

Nieuwsoverzicht
postbodes op ronde

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Zorgteam

adres
tel.
014 21 52 00
e-mail
ocmw@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 17.30 - 20.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP