Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Welke vrijwilligerstaak is op jouw lijf geschreven?

04 februari ’19 (ma)
Heb je vrije tijd die je graag zinvol wil invullen? Weet dan dat er in jouw gemeente heel wat opties zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Hieronder volgt een beknopt overzicht. Zit er een taak tussen die jou op het lijf is geschreven?

Zit er een taak tussen die jou op het lijf is geschreven of heb je nog vragen? Contacteer dan het onthaal van het sociaal huis of Komie Geire. 

Vrijwilliger? Wat? Voor wie?
Assistentie computerhoekje in Komie Geire Je geeft computerles of helpt mensen die (eenvoudige) computerproblemen of -vragen hebben. Je weet hoe een computer werkt en wil deze kennis graag delen.
Begeleiding van activiteiten in Komie Geire In Komie Geire zijn er heel wat activiteiten die je kan begeleiden. Denk aan de rummikubnamiddag, de creanamiddag, het handwerkcafé,… Je bent graag onder de mensen en je hebt het hart op de juiste plaats.
Bibliotheek Je helpt bij het wegzetten van de boeken tijdens de klasbezoeken in de bibliotheek en helpt de kinderen bij het zoeken naar boeken.

Je zorgt voor het onderhoud en aanbod van een minibib.

Je werkt nauwkeurig, hebt interesse in boeken, vindt leesplezier belangrijk en deelt dit graag met anderen.
BIN-coördinator Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerking tussen de buurtbewoners en de lokale politie die een informatie-uitwisseling in een verwittigingssysteem vastlegt. Als BIN-coördinator heb je een trekkersrol in jouw buurt. Je vindt een veilige gemeente belangrijk en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
Cafetariamedewerker Komie Geire Je zorgt voor de bediening in de cafetaria. Je bent graag onder de mensen en je hebt het hart op de juiste plaats. Je steekt graag de handen uit de mouwen.
Cursusteam Je organiseert cursussen, lezingen of uitstappen voor 50-plussers. Je hebt interesse in het cultuurlandschap. Je kan een activiteit uitwerken en afspraken maken. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
Fotograaf Je maakt foto's voor gemeentelijke publicaties en socialemediakanalen. Je bent bezig met fotografie en je houdt ervan om met je camera naar activiteiten en mooie plekjes in Olen te gaan.
Gemachtigd opzichter Je helpt schoolkinderen veilig de straat over te steken. Je wil meewerken aan een veilige schoolomgeving. Je krijgt een opleiding van de politie.
Gids Je gidst groepen die op bezoek komen en je neemt hen mee naar één van de vele leuke plekjes in Olen. Je vertelt hen over de geschiedenis van onze gemeente. Je beschikt over het diploma toeristische gids (*) en je vindt het fijn om te spreken voor groepen.

 

(*) Voor deze opleiding kan je rekenen op een financiële tussenkomst van het lokaal bestuur.

Kansarmenwerking Je zorgt op woensdagnamiddag mee voor de begeleiding van Krakboem. Dat is een werking voor kansarme kinderen van 6 tot 12 jaar. Je kan goed met kinderen omgaan.
Lokale opvanginitiatieven (LOI) Je ondersteunt de sociale dienst bij de begeleiding van asielzoekers die tijdens hun asielprocedure in een lokaal opvanginitiatief verblijven. Je bepaalt zelf wat jouw bijdrage is. Enkele voorbeelden: samen naar de winkel gaan, Nederlands leren, samen de bus nemen, helpen bij de administratie,… Je hebt een warm hart en staat open voor andere leefgewoonten en vreemde culturen. Je hoeft geen andere taal te spreken, al is dat natuurlijk een grote troef.
Mammoet Mammoetjes zijn de oud-animatoren van speelplein Olefant. Zij ondersteunen de kerngroep (stuurgroep) en de beleidsmedewerker tijdens het voorbereidingsweekend en uitzonderlijke activiteiten zoals het 30-jarig bestaan van het speelplein in Olen in 2019. Je bent animator geweest bij speelplein Olefant en je hebt zin om af en toe nog eens te helpen.
Marktcomité Olen-Centrum Je helpt bij de organisatie van Olen-Jaarmarkt. Het marktcomité heeft zowel denkers (voorbereiding) als doeners (hulp bij de opbouw en de afbraak van de markt) nodig. Je draagt Olen-Jaarmarkt een warm hart toe. Je organiseert graag iets in groepsverband, maar neemt ook zelfstandig je verantwoordelijkheid op. Je weet van aanpakken. Je houdt van (vernieuwing van) tradities.
Minder Mobielen Centrale Je brengt minder mobiele mensen naar hun bestemming. Je rijdt met je eigen wagen en ontvangt hiervoor een kilometervergoeding. Bovendien ben je omnium verzekerd. Je geeft zelf aan wanneer je kan en wil rijden. Je rijdt graag met de auto en je houdt van sociaal contact. Je bent behulpzaam en geduldig.
MBT-peter Je zorgt ervoor dat de Olense MTB-routes helemaal compleet zijn. Je rijdt op regelmatige tijdstippen onze mountainbikeroutes af en signaleert wanneer er een paaltje ontbreekt of de route wijzigt door wegenwerken. Je houdt van mountainbiken en je vindt het belangrijk dat onze routes goed gesignaleerd zijn.
Redactieraad Maandelijks kom je samen om de inhoud van de volgende editie van De Driehoek te bespreken. Je corrigeert de teksten, je beoordeelt de foto’s en doet inhoudelijke voorstellen over wat leeft in Olen. Je hebt gevoel voor taal en voor wat leeft in Olen.
Schoolreizen Je begeleidt mee de Keizer Karelspelen voor kinderen die in juni op schoolreis komen naar Olen. Je werkt graag met kinderen.
Speelpleinanimator In de zomer animeer jij de kinderen die naar de speelpleinwerking komen. In de loop van het jaar denk je mee na over hoe we het speelplein nog beter kunnen maken en verzamel je alvast het spelmateriaal. Vanaf het jaar dat je 16 jaar wordt, kan je animator worden. Het volgen van animatorcursus is een meerwaarde, maar je engagement, zin om te spelen en je inzet zijn nog veel belangrijker.
Vzw Keizer Karel Je staat mee in voor de cultuurprogrammatie in Olen.  Je vindt het belangrijk dat Olen een bruisende gemeente blijft.
Wandelpeter Je helpt bij de controle en het onderhoud van de Olense wandelpaden. Ongeveer vier keer per jaar controleer je jouw wandeling. Je houdt van wandelen.
Werkgroep mondiale vorming Je bekijkt het mondiale aanbod voor scholen. Je denkt mee na en wisselt ideeën uit over dit aanbod in onze scholen. Je bent leerkracht in één van onze Olense scholen. Je hebt interesse in mondiale thema’s.
Werkgroep WAK Je zorgt er mee voor dat Olense amateurkunstenaars naar buiten kunnen komen met hun werken, zoals schilderen, muziek, poëzie, …. Je werkt mee aan de jaarlijkse WAK-activiteit. Je hebt interesse in kunst en je houdt van organiseren.
Zwerfvuilmeters en -peters Je verzamelt op jouw gekozen traject het achtergelaten zwerfvuil. Je krijgt hiervoor ondersteuning en materiaal. Je ergert je aan het vuil dat rondslingert en wil zelf de handen uit de mouwen steken om hieraan iets te veranderen.
Nieuwsoverzicht
bedankt vrijwilliger

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur & 17.30 - 20.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP