Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lessen computer- en smartphonegebruik in de bib

24 januari ’19 (do)
Bibliotheek Neteland werkte een interessant programma uit met lessen over computer- en smartphonegebruik. Zo leer je een fotoboek maken of leer je werken met een smartphone, WhatsApp of handige apps.

Programma

Leren werken met een smartphone (2 lessen)

Met een smartphone heb je steeds alles bij de hand: internet, mails, agenda, een camera, je favoriete spelletjes,… In deze cursus van twee lessen leer je allerlei nuttige tips en tricks om je smartphone beter te kunnen gebruiken. De werking van het aanraakscherm, het beginscherm van de smartphone en de telefoonfuncties worden als eerste uitgelegd. Internetten en downloaden van apps komen ook aan bod.

Dit zijn initiatielessen. Elke smartphone heeft een apart besturingssysteem. Meld daarom bij inschrijving of je een iPhone of een Android-toestel hebt.

 

Bellen en berichten wisselen met WhatsApp (1 les)

Tijdens deze les leer je wat je allemaal kan doen met WhatsApp, zoals gratis berichten, afbeeldingen en video’s uitwisselen via internet,… Basiskennis van het gebruik van de smartphone is vereist.

 

Een fotoboek maken (2 lessen)

Ook in het digitale tijdperk blijft het een plezier om foto’s in een fotoboek te verzamelen dat je bovendien zelf ontwerpt en laat drukken. Tijdens deze twee lessen leer je foto’s kiezen, bijwerken en verdelen over de bladzijden van je boek, beginnend met de keuze van een albumtype. Je overloopt alle stappen voor het aanmaken en bestellen van een exclusief fotoboek.

Belangrijk: breng zelf een laptop mee. Basiskennis van internet en pc is vereist.

 

Leuke en nuttige apps op de smartphone (1 les)

Hoe maak je een keuze uit de overvloed van apps? Je krijgt een selectie van de grappige, eigenaardige, bruikbare en leuke apps. Omdat het vaak moeilijk is om deze te vinden tussen de duizenden opties, zijn er een paar uitgelicht waar je onmiddellijk mee aan de slag kan. Basiskennis van het gebruik van de smartphone is vereist.

 

Kalender

Maandag 11 februari:

  • 9.00 – 12.00 uur: Hoe gebruik ik mijn Android smartphone (deel 1)
  • 13.00 uur – 16.00 uur: Hoe gebruik ik mijn iPhone (deel 1)
  • 19.00 uur – 22.00 uur: Bellen en berichten wisselen met WhatsApp

 

Dinsdag 12 februari:

  • 9.00 – 12.00 uur: Hoe gebruik ik mijn Android smartphone (deel 2)
  • 13.00 uur – 16.00 uur: Hoe gebruik ik mijn iPhone (deel 2)

Woensdag 13 februari:

  • 9.00 – 12.00 uur: Hoe gebruik ik mijn Android smartphone (deel 1)
  • 13.00 uur – 16.00 uur: Een fotoboek maken (deel 1)

Donderdag 14 februari:

  • 9.00 – 12.00 uur: Hoe gebruik ik mijn Android smartphone (deel 2)
  • 13.00 uur – 16.00 uur: Een fotoboek maken (deel 2)

Vrijdag 15 februari:

  • 9.00 – 12.00 uur: Leuke en nuttige apps op de smartphone

 

Praktisch

De lessen vinden plaats in de bib. Deelnemen is gratis maar voor elke les moet je inschrijven. Elke les duurt drie uur en er kunnen tien personen deelnemen. Bij inschrijving betaal je vijf euro waarborg die je terugkrijgt bij aanwezigheid. Wil je leren werken met een smartphone of een fotoboek maken, dan volg je twee lessen van drie uren.

Volg je de lessen ‘Leren werken met een smartphone’ of ‘Bellen en berichten wisselen met WhatsApp’? Vergeet dan zeker je smartphone niet mee te brengen naar de les. Voor de twee lessen ‘Een fotoboek maken’ neem je zelf een laptop mee.

Een organisatie van Bibliotheek Neteland in samenwerking met Seniornet en de Vlaamse overheid.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
tel.
014 21 61 24
e-mail
bibliotheek@olen.be
Open vandaag: 18.00 - 20.00 uur
LCP