Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Olen genomineerd voor de Belfius Smart Belgium Awards 2018: stem mee!

05 april ’19 (vr)
Goed nieuws: onze gemeente is genomineerd voor de Belfius Smart Belgium Awards 2018! Met het project ‘Slimme sensoren’ in zorg wil het lokaal bestuur Olen samen met Woonzorgcentrum Zilverlinde en tal van andere partners de kwaliteit van de zorg opkrikken.

Over het project ‘Slimme sensoren in de zorg’:

Het afgelopen jaar testte het lokaal bestuur samen met verschillende partners slimme sensoren uit in woonzorgcentrum Zilverlinde. Die sensoren zijn in staat om alle beweging in een kamer te monitoren. Het innovatief systeem moet ertoe bijdragen dat zorgverleners sneller en preciezer kunnen reageren op noodsituaties. Op termijn moet het innovatieve systeem er ook voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven en mantelzorgers ontlast worden. Bedoeling is zo beter in te spelen op de zorgwekkende vergrijzingstrend en nog meer in te spelen op het concept van buurtgerichte zorg. Alle info over het project lees je hier.

Stem voor de publieksprijs

Geef jij ons project een duwtje in de rug? Geef ons dan jouw stem voor de publieksprijs. Stemmen kan via de website van Smart Belgium. Stem in de categorie < 30.000 inwoners voor ‘Olen’. Stemmen kan tot en met woensdag 17 april. Elke stem telt. Alvast een warm dankjewel!

Nieuwsoverzicht
slimme sensoren

Deel deze pagina

LCP