Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Heraanleg dorpskern Olen-Centrum: de plannen, hinder en omleidingen

15 april ’19 (ma)
Begin mei start aannemer Superbeton uit Herselt met de echte werken aan de dorpskern. Lees verder en ontdek meer informatie over de plannen, hinder, omleidingen en parkeergelegenheid in de buurt tijdens de werken.
Na enkele maanden van nutswerken in Olen-Centrum, is het binnenkort echt zover. Vanaf maandag 6 mei start aannemer Superbeton uit Herselt met de echte werken aan de dorpskern. Valt het weer mee en blijft de werf gespaard van onvoorziene omstandigheden, dan eindigen de werken normaal eind december. 

Wat staat er te gebeuren?  

Vanuit Ven – een zijstraat van de gewestweg N152 – legt de aannemer een regenwaterriolering aan. Die riolering wordt doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Boerenkrijglaan. Langs het volledige traject van deze riolering krijgt ook het openbaar domein een opfrissing. De rijweg en fiets- en voetpaden worden heraangelegd. Dit alles heeft tot doel om al het verkeer vlotter maar vooral veiliger doorheen het centrum te loodsen. 

Welke hinder mag je verwachten? 

De aannemer start op maandag 6 mei ter hoogte van de dries in Ven. Op dat moment is er nog steeds eenrichtingsverkeer mogelijk op de gewestweg N152 van Herentals naar Herselt. De huidige omleidingen blijven van kracht.  

Eind mei is de gewestweg aan de beurt. Vanaf dan wordt de N152 in beide richtingen afgesloten vanaf het kruispunt N152-Herentalseweg-Ven tot vlak voor het kruispunt N152- Bulestraat. Naarmate de rioleringswerken vorderen wordt de gewestweg steeds verder afgesloten. Tegen eind augustus is de volledige gewestweg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer tot en met het kruispunt met de Boerenkrijglaan. Het oversteken van de gewestweg kan nog wel, echter niet overal en niet altijd. We communiceren tijdig waar dit op welk moment mogelijk is. 

Omleidingen 

Plaatselijk verkeer -3,5 ton volgt in beide richtingen de gekende omleiding via Tramstraat (af en toe Kattestraat), Herentalseweg en Hezewijk. Gebruik je normaal de Bulestraat om door het centrum te rijden dan zal je op termijn omgeleid worden via Industrielaan naar Hezewijk. Daar pik je dan in op de hierboven vermelde omleidingsroute. 

Voor alle doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton (lees: verkeer dat niet in Olen-Centrum moet zijn) geldt nog steeds de grote omleiding langs het traject Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken. Via de autostrade (E313 richting Antwerpen) kan je de werken mijden en via afrit Herentals-Oost, achter de werken, je weg verder te zetten. Ook in de omgekeerde richting (E313 richting Hasselt) geldt deze route. 

We vragen iedere auto-, motor- en vrachtwagenbestuurder om zeker de eerste dagen tijdig te vertrekken en steeds de voorziene omleidingen te gebruiken. Zoek geen sluipwegen in de buurt van de werken. Dit laatste zorgt enkel voor onnodige extra hinder en frustraties. 

De bussen van De Lijn volgen dezelfde omleidingen als hierboven vermeld. Wanneer een halte (tijdelijk) niet wordt bediend, hangt dit steeds uit aan de desbetreffende halte. Ook naar de eventuele vervanghalte wordt hier verwezen. Moet je de bus nemen in Olen-Centrum, zorg er dan voor dat je steeds op tijd naar de halte vertrekt. Het lokaal bestuur Olen communiceert tijdig over routewijzigingen bij De Lijn. Hou zeker ook altijd de website van De Lijn in de gaten en gebruik de routeplanner. De informatie op deze website is steeds up-to-date.

Tip: moet je een korte verplaatsing doen in de buurt van de werf? Probeer dan zoveel mogelijk te stappen of fietsen. Fietsverkeer kan gebruikmaken van de vele zijwegen of de plaatselijke omleiding voor -3,5 ton volgen. Voor voetgangers voorziet het lokaal bestuur doorsteken per fase in de mate van het mogelijke. Hierover communiceren we te gepasten tijde. 

Bekijk het omleidingskaartje bij downloads.

Parkeergelegenheid

De bereikbaarheid van winkels en middenstand wordt maximaal gegarandeerd. Ga je er naartoe met de fiets, stap dan wel af in of in de nabijheid van de werfzone. Ongelijk terrein of gestockeerd materiaal kan jouw pad op dat moment kruisen. Te voet kan je in deze situaties veiliger en makkelijker passeren. Ga je toch met de wagen, dan vind je hieronder een overzichtskaartje met parkeergelegenheid in de buurt.

Bekijk het parkeeroverzicht bij downloads.

Wil je meer gedetailleerde info over de werken in Olen-Centrum?

Bij downloads vind je een uitgebreid dossier met daarin alle details over de geplande werken: de projectzone, het verloop van de werken, de concrete timing, de hinder en omleidingen. Je kan het dossier ook afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis, Dorp 1.
Nieuwsoverzicht
wegenwerken

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP