Gemeente Olen

Olense Kunstendag en 10 jaar opening toeristisch seizoen

17 april ’19 (wo)
Al voor de tiende keer op rij openen we het toeristisch seizoen met een gezellige streekmarkt, heel wat toeristische nieuwtjes, leuke activiteiten voor kinderen en tal van creatieve activiteiten en optredens van lokale amateurkunstenaars en muzikanten.

Dit jaar slaan we onze tenten op in de mooie omgeving van de pastorie en de kerk van St.-Jozef-Olen.

Een gezellige streekmarkt

Kuier over de gezellige streekmarkt en maak kennis met de Olense verenigingen en lokale producten. Proef een lekker streekbiertje of één van de streekeigen lekkernijen aan de verschillende eet- en drankstandjes.

Suske en Wiske-zoektocht en een mysterieus bezoek voor kinderen 

Voor kinderen vanaf zes jaar is er een leuke Suske en Wiske-zoektocht in de buurt van de pastorie en de kerk. De zoektocht is gratis verkrijgbaar bij de infostand van Vrije Tijd. Kinderen die deelnemen, ontvangen een leuke attentie.

En nog meer pret, want ook een geheimzinnige delegatie uit het Mysterieuze Bos komt naar de opening van het toeristisch seizoen. Maak kennis met elfen, feeën en trollen, de mysterieuze bewoners van dit bos.

Er is ook heel wat animatie voorzien voor de allerkleinsten. Zij kunnen zich uitleven op het springkasteel, zich laten grimeren en een ballon laten plooien in allerlei leuke vormen.

 Bezoek de kerk van St.-Jozef onder begeleiding van een gids

In St.-Jozef-Olen pronkt een neoromaanse kerk met unieke kunstglasramen. Je kan de kerk bezoeken onder begeleiding van een gids. Zo kom je alles te weten over de geschiedenis van de kunstglasramen. Voor de exacte uren van deze rondleidingen kan je terecht bij de infostand van Vrije Tijd.

Toeristische nieuwtjes:

De nieuwe vakantiegids Kempen 2019

De Kempen is een streek van en voor avonturiers. Het is de perfecte plek om een onvergetelijke dag te beleven. Daag jezelf uit en zoek je grenzen op in een krachtmeting met de natuur. Of heb je meer behoefte aan rust? Dan vind je in de Kempen voldoende rustige plekjes waar je ruimte hebt om te ademen en om je batterijen weer op te laden. Ontdek al deze plekjes, inclusief handige kaartjes, bezienswaardigheden en suggesties in de nieuwe vakantiegids van de Kempen. De gids is gratis verkrijgbaar bij de infostand van Vrije Tijd.

De nieuwe editie van de fietszoektocht van de Olense Kartoenale 

Voor wie graag fietst en houdt van puzzelen is de fietszoektocht van de Olense Kartoenale een echte aanrader. De zoektocht kost 2,5 euro en is verkrijgbaar bij de infostand van Vrije Tijd. Doe mee, verken kleine wegen en herontdekte paden en beleef een tocht vol puzzel- en fietsplezier.


Olense Kunstendag 

Na 23 jaar houdt de Week van de Amateurkunsten ermee op. In Olen doen we echter gewoon verder met een Olense Kunstendag. Het lokaal bestuur blijft het belangrijk vinden om lokale amateurkunsten te promoten en ze een kans te geven om met hun talenten naar buiten te komen.

In Olen zijn er heel wat (amateur)kunstenaars actief. Bezoek tijdens de Olense Kunstendag de mooie omgeving van de pastorie en de kerk van St.-Jozef en ontdek:

  • een boeiende expo van de lokale beeldende kunstenaars en fotografen
  • muziek van de Jeugd op de planken, fanfare de Vrede, pop- en gospelkoor Amuzing, Fik & Friends, Jazzair, Jos De Busser, Annelies & Randi en accordeongroep de Funplayers
  • veranda-theater van theatergroep Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps!

Opening toeristisch seizoen en Olense Kunstendag - praktisch 

  • Zondag 5 mei van 14.00 tot 18.00 uur in de buurt van het Pastoor Janssensplein en de pastorie van St.-Jozef-Olen
  • De programmabrochure is verkrijgbaar bij de infostand van Vrije Tijd
  • Kom met de fiets en maak gebruik van een ruime fietsenstalling
  • Gratis toegang
Nieuwsoverzicht
opening toeristisch seizoen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP