Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zet jouw mantelzorger in de koekjes

01 juni ’19 (za)
Mantelzorgers. Mensen die vrijwillig voor andere mensen zorgen die het nodig hebben. Wat is nobeler dan dat? Daarom wil het lokaal bestuur op de Dag van de Mantelzorg op zondag 23 juni deze mantelzorgers eens in de bloemetjes zetten. Of beter: in de koekjes.

Ken jij een Olenaar die dag in dag uit voor een ander zorgt of ben jij zelf zo iemand? Laat het ons weten. Op de Dag van de Mantelzorg gaat een vrijwilliger bij de persoon in kwestie langs met een kleine attentie en jouw persoonlijke boodschap. Op deze manier tonen we samen onze blijk van appreciatie voor de inspanningen die de mantelzorger elke dag opnieuw levert.

Geef ten laatste op vrijdag 14 juni de gegevens door via komie.geire@olen.be of 014 26 41 14.

 

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is een heel breed begrip. Sommigen doen bijvoorbeeld wekelijks de boodschappen voor minder mobiele mensen, anderen gaan dan weer elke morgen ontbijten bij hun zieke moeder thuis en ga zo maar door. Een klein gebaar dat de grootste waardering en erkenning moet krijgen. Vaak bestempelen mensen hun aangeboden hulp als normaal en staan ze er niet meer bij stil dat dit nu net ‘mantelzorg’ is.

 

Waarom mantelzorgers ook belangrijk zijn voor het lokaal bestuur

Wij vinden het heel belangrijk om mantelzorgers te steunen. Zij zorgen er immers voor dat Olenaars langer in hun thuisomgeving kunnen blijven wonen. Dat laatste is ook één van de kerntaken van het lokaal dienstencentrum Komie Geire.

Een taak als mantelzorger opnemen, geeft veel voldoening maar is ook zwaar. Het lokaal dienstencentrum probeert de mantelzorgers te ondersteunen zodat zij hun zorgtaak kunnen blijven volhouden. Daarom zijn er regelmatig infosessies of ontmoetingsmomenten om hen een hart onder de riem te steken.

Nieuwsoverzicht
koekjes bakken voor de mantelzorgers

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

adres
tel.
014 26 41 14
e-mail
komie.geire@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP