Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Olen-Centrum: Rioleringswerken van start op N152 tussen Bulestraat en Drogebroodstraat (kruispunt inbegrepen)

13 juni ’19 (do)
De rioleringswerken ter hoogte van het kruispunt gewestweg N152-Bulestraat zijn bijna ten einde. Vanaf maandag 17 juni (*) schuiven de werken verder op. Concreet legt de aannemer nieuwe riolering aan tussen Bulestraat en Drogebroodstraat. Ook het kruispunt N152-Drogebroodstraat krijgt dan riolering.

De rioleringswerken tussen Bulestraat en Drogebroodstraat (kruispunt inbegrepen) duren maximaal één week.

Drogebroodstraat enkel bereikbaar via Boerenkrijglaan 

Vanaf maandag 17 juni kan je Drogebroodstraat bijgevolg niet meer in- en uitrijden via de gewestweg N152. Enkel plaatselijk verkeer kan Drogebroodstraat tijdelijk in- en uitrijden vanaf Boerenkrijglaan. De enkelrichting is er even opgeheven. Om een vlotte in- en uitstroom te garanderen, geldt er tijdelijk een parkeerverbod op de rijbaan in Drogebroodstraat. Fietsers en voetgangers kunnen Drogebroodstraat bereiken via het Schoolpaddeke of de Boerenkrijglaan.

Opgelet: Zodra er riolering is gelegd tussen Bulestraat en Drogebroodstraat (inclusief kruispunt), blijft deze omgeving werfzone en dus afgesloten. Dit tot de rijweg er volledig is afgewerkt. Hierover verneem je later meer.

Omleidingen blijven van kracht 

De omleiding voor lokaal verkeer -3,5 ton via Tramstraat, Herentalseweg en Hezewijk (en omgekeerd) blijft van kracht. Voor doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton (lees: verkeer dat niet specifiek in Olen-Centrum moet zijn) geldt nog steeds de grote omleiding langs het traject Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken. Via de autostrade (E313 richting Antwerpen) kan je de werken mijden en via afrit Herentals-Oost, achter de werken, je weg verder te zetten. Ook in de omgekeerde richting (E313 richting Hasselt) geldt deze route. 

zie kaartje bij downloads 

Wat met het kruispunt N152 – Bulestraat? 

Het kruispunt gewestweg N152 - Bulestraat is opnieuw bereikbaar, maar ligt in steenslag. Dit is geen ideale ondergrond voor wagens. Om geen schade aan je wagen te veroorzaken (het lokaal bestuur en de aannemer zijn hiervoor niet aansprakelijk), vermijd je best zoveel mogelijk het kruispunt. 

Vervolg 

Zodra de riolering tussen Bulestraat en Drogebroodstraat (inclusief kruispunt) is aangelegd, schuiven de rioleringswerken meteen verder op richting Boerenkrijglaan. Buurtbewoners ontvangen hierover te gepasten tijde meer informatie. 

(*) De start- en einddatum kunnen lichtjes afwijken wanneer er zich onvoorziene omstandigheden voordoen, zoals ongunstig weer.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP