Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

25 juni ’19 (di)
Vanaf 1 juli kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’. Voor de 31ste editie kozen we samen met hoofdsponsor Sopraco nv voor het hoofdthema ‘Leder, van rund tot handtas, van os tot leren rok, van koe tot elegante schoen’. 

Amnesty International biedt dit jaar een speciale prijs aan voor het thema ‘Mensen en ideeën achter de tralies’. Om allerlei redenen worden mensen opgesloten in de gevangenissen over heel de wereld. De omstandigheden zijn zeer verschillend naargelang het land waarin je leeft. En een lichaam kan je opsluiten maar de geest gelukkig niet.

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema’s? Neem dan deel aan deze cartoonwedstrijd en schrijf je in de periode van 1 juli tot en met 21 september in via www.olensekartoenale.be.

 

Kartoenale zet Olen al 31 jaar op wereldkaart

De Kartoenale zag in 1989 het licht toen Jos Verschueren, Frank Hoeylaerts en çois Veldeman de Olense Pot weer wat glans wilden geven. Sindsdien heeft deze wedstrijd Olen op de wereldkaart gezet. De Olense Kartoenale slaat een artistieke brug over sociale, religieuze en politieke grenzen heen. Aan de hand van humor zet ze een oude Olense traditie verder waarin leed en kilte met grappen en zelfspot worden verzacht.

Nieuwsoverzicht
Volg jij Anneke Van Steijn op als winnaar van de Kartoenale?

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP