Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Afficheren huurprijs verplicht

19 augustus ’19 (ma)
Wist je dat je als verhuurder van een woning of appartement wettelijk verplicht bent om de gevraagde huurprijs (en de eventuele gemeenschappelijke kosten) te vermelden in elke officiële of publieke mededeling? Op die manier wil de overheid discriminatie op de huurmarkt tegengaan.

Huurprijs en gemeenschappelijke kosten

Deze verplichting houdt in dat je de huurprijs moet vermelden in advertenties op internet, bijvoorbeeld op een immobiliënwebsite. Ook wie een affiche ‘te huur’ voor het raam hangt, moet hierop de huurprijs vermelden. Als er gemeenschappelijke kosten zijn, bijvoorbeeld bij een appartement, moeten die eveneens vermeld worden. 

EPC-score

Wie zijn woning of appartement verhuurt, moet aan de huurder een EPC-attest bezorgen. Dit attest bevat informatie over de energiescore van de woning. Hierdoor krijgt de toekomstige bewoner een beeld van de energiezuinigheid van de woonst.

Het vermelden van de EPC-score is ook verplicht bij bekendmakingen in etalages van de makelaar of op affiches voor openbare verkopen. Ook in advertenties in folders, kranten of online vermeld je als verkoper altijd de EPC-score. Op raamaffiches of borden aan de woongelegenheid is de vermelding van de EPC-score enkel verplicht als er extra informatie in opgenomen is over de woonindeling, bijvoorbeeld het aantal slaapkamers.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP