Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 september.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Human Rights Cartoonexpo in samenwerking met Amnesty International

26 augustus ’19 (ma)
Sinds 2009 reikt de Kartoenale samen met Amnesty International jaarlijks een speciale prijs uit voor het thema mensenrechten. Tien jaar mensenrechtencartoons resulteert nu in een boeiende tentoonstelling, ‘Human Rights Cartoonexpo’, met veertig cartoons uit alle hoeken van de wereld.

Iedere tekenaar geeft in een cartoon zijn eigen unieke en scherpe kijk weer op uiteenlopende mensenrechtenthema’s zoals persvrijheid, gezondheidszorg, armoede en zoveel meer.

De tentoonstelling was in juli voor het eerst te bezichtigen in de Sint-Niklaaskerk tijdens de Gentse Feesten. Binnenkort trekt de cartoonverzameling verder het land rond. Onder meer Brussel, Westerlo, Schilde, Mortsel, Roeselare en Herzele staan al op de planning.

Bezoekers kunnen tijdens de expo ook een petitie tekenen voor Prageeth Eknalogoda, een journalist en cartoonist uit Sri Lanka die in januari 2010 plots verdween. Vlak voor zijn verdwijning schreef hij nog een kritisch artikel over de toenmalige president. Amnesty International is bezorgd dat hij het slachtoffer werd van een gedwongen verdwijning.

Nieuwsoverzicht
human rights cartoonexpo

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP