Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig in het verkeer: verkeersmaatregelen voor start nieuwe schooljaar

02 september ’19 (ma)
Het lokaal bestuur zet al verschillende jaren in op het verhogen van het comfort voor fietsers en voetgangers. Met het oog op de start van het nieuwe schooljaar en een veilige schoolomgeving zorgden medewerkers van Technische Dienstverlening voor nog enkele extra veiligheidsmaatregelen.

Een overzicht van de belangrijkste punten:

  • De verkeerslichten op de Lichtaartseweg ter hoogte van Toermalijn en aan Aldi in Bulestraat zijn voortaan uitgerust met een strafrood-detectie. Auto’s die sneller rijden dan de vooropgestelde 50 km per uur krijgen automatisch rood.
  • Het lokaal bestuur bracht extra beveiliging en/of comfort aan op enkele plaatsen waar voetpaden en hoofdwegen elkaar kruisen. Dit ter hoogte van Pastoriestraat-Beilen en Leemanslaan-Lichtaartseweg.
  • Langs het nieuwe fietspad aan Watertorenstraat is een ribbelstrook aangebracht om naderend verkeer af te remmen.
  • Enkele delen van onverharde wegen, waaronder in Weeën en Spoorwegstraat, werden gelijkgemaakt zodat fietsers deze trage wegen beter kunnen gebruiken.
  • Technische Dienstverlening bracht op verschillende locaties de grote gele aankondigingsborden ‘Veilig naar school!’ aan om automobilisten te wijzen op de start van het nieuwe schooljaar.

Het lokaal bestuur wenst alle schoolgaande jongeren en leerkrachten een aangenaam schooljaar toe.

Tip: ook jij kan meewerken aan een veilige en milieuvriendelijke schoolomgeving. Spring op je fiets of verplaats je zoveel mogelijk te voet.

Nieuwsoverzicht
verkeersmaatregelen terug naar school

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Technische Dienstverlening

LCP