Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Flinke opknapbeurt voor pastorie Olen-Centrum

03 juni ’21 (do)
De pastorie kreeg het afgelopen jaar een flinke opknapbeurt. Benieuwd naar het resultaat? Neem dan een virtueel kijkje achter de schermen en wandel door de verschillende kamers.

Maak een virtuele reis doorheen de pastorie

Wat is er gebeurd?

  • De gevel werd gereinigd en kreeg nieuw voegwerk.
  • Het dak werd vernieuwd.
  • Het buitenschrijnwerk werd gerestaureerd.
  • In het gebouw kregen onder meer de vloeren, bepleistering, schouwmantels en binnendeuren een opknapbeurt.

Kostprijs

Het kostenplaatje van de restauratiewerken bedraagt ongeveer 1,45 miljoen euro waarvan Vlaanderen 640.000 euro subsidieert.

Klaar voor een nieuwe toekomst

De pastorie is nu helemaal klaar voor een nieuwe toekomst. We gaan daarom op zoek naar kandidaten die er een duurzame uitbating willen opstarten. 

Onze eerste zoektocht naar een uitbater leverde helaas geen kandidaat op. We bereiden nu een nieuwe aanpak voor. Een eerste stap daarbij is de herziening van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Olen-Centrum voor de site van de pastorie. Vanaf 7 juni kan je de start- en procesnota voor de herziening van het RUP raadplegen.

Nieuwsoverzicht
renovatie pastorie klaar

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

LCP