Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Olen verzet zich tegen armoede: actiedag 17 oktober

30 september ’19 (ma)
Op donderdag 17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting. Wil jij ook laten zien dat het wat met je doet? Neem deel aan de fakkeltocht of hang een geknoopt laken uit je raam. Zo toon je dat ook jij een gemeente, een land, een wereld zonder armoede wil.

Heb je zelf geen bruikbaar laken? Reserveer tijdig een exemplaar via het sociaal huis.

Actie ‘Soep op de stoep’

Zaterdag 12 oktober staan de vrijwilligers van Welzijnsschakel Olen van 10.00 tot 15.00 uur met zelfgemaakte soep aan Spar, Oevelseweg 76. Je kan via een vrijwillige donatie de actie ‘Soep op de stoep’ steunen. Zo stel je een warm gebaar naar alle mensen die in armoede leven.

Fakkeltocht

De Welzijnsschakel nodigt je uit om deel te nemen aan de fakkeltocht door de straten van Herentals op donderdag 17 oktober. De vrijwilligers van de Welzijnsschakel verwachten je om 18.30 uur op de parking van het sociaal huis in Olen. Daarna rijd je samen verder naar Herentals. De fakkeltocht start om 19.00 uur aan cultuurcentrum ’t Schaliken in Herentals.

Een stukje geschiedenis: waarom 17 oktober?

Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 17 oktober uit tot Internationale dag voor de uitroeiing van armoede (VN-resolutie). Deze datum verwijst naar de samenkomst op het Mensenrechtenplein in Parijs op 17 oktober 1987 toen daar de Gedenksteen werd onthuld ter ere van alle slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld. Wereldwijd komen op deze dag mensen samen om te herinneren dat armoede een schending van de mensenrechten is.

Nieuwsoverzicht
hang een geknoopt laken uit je raam

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Sociale Hulp- en Dienstverlening

LCP