Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

15 oktober - Mijn huis en ik worden ouder! Wat nu?

23 september ’19 (ma)
Omdat bepaalde dingen moeilijker gaan als je ouder wordt, kan het handig zijn om je woning hier en daar aan te passen. Tijdens een infomoment op 15 oktober overlopen we welke aanpassingen mogelijk zijn en welke premies de kosten van deze verbouwingswerken kunnen drukken.

Zorgwonen

Denk je eraan om bij een familielid te gaan inwonen of om jongvolwassen kleinkinderen in huis te nemen en zo een zorgrelatie uit te bouwen? Deze nieuwe woonvorm met al zijn opties en mogelijke gevolgen komt ook aan bod tijdens de infosessie.

 

Leer de mogelijkheden van het lokaal bestuur kennen

Ook het lokaal bestuur heeft je heel wat te bieden. De medewerkers van het Zorgteam kunnen je onder andere helpen met vragen over thuishulp en tegemoetkomingen. Met een eigen lokaal dienstencentrum, poetsdienst, klusjesdienst,… blijft langer thuis wonen betaalbaar en haalbaar. Ook het uitgebreide aanbod aan sociale activiteiten maakt Olen een fijne gemeente voor de (actieve) senior.

 

Praktisch

  • Dinsdag 15 oktober om 13.30 uur in lokaal dienstencentrum Komie Geire, Herentalseweg 1
  • De infosessie is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.
  • Wil je ’s middags eerst nog komen eten in het sociaal restaurant? Voor 8 euro kan je om 12.00 uur mee aanschuiven voor een heerlijke driegangenmaaltijd. Inschrijven kan ten laatste op vrijdag 11 oktober om 12.00 uur via Komie Geire, 014 26 41 14, komie.geire@olen.be
 
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP