Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Digitaal platform voor kwetsbare senioren maakt kans op NN Geluksaward

27 september ’19 (vr)
Na het afronden van het Nationaal Geluksonderzoek lanceert levensverzekeraar NN de allereerste NN Geluksawards. Noblito is één van de drie genomineerden in de categorie ‘Nationale Geluksaward’. Een jury van experten maakt op woensdag 15 oktober de finalewinnaars bekend.

De allereerste NN Geluksawards zijn er voor organisaties, initiatieven en personen die het afgelopen jaar een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan ons geluk en een verschil hebben gemaakt in onze levenstevredenheid.

Wat is Noblito?

Het lokaal bestuur vindt het heel belangrijk dat mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. Daarom gaat het voortdurend op zoek naar nieuwe methodes of technologieën die kunnen helpen om dit doel te bereiken.

Samen met enkele partners (*) stapte het lokaal bestuur Olen mee in het proefproject van vzw Noblito.

Hun gloednieuwe toepassing is een digitaal platform om het sociaal netwerk van senioren te onderhouden en versterken. Het platform wil senioren meer betrekken bij betekenisvolle activiteiten en hen verbinden met hun familie, buurt en verenigingen. Via deze verbinding gaan we vereenzaming tegen. Momenteel testen een aantal ouderen, hun mantelzorgers, buddy’s en vijf vrijwilligers de toepassing uit in Olen.

Noblito onderdeel van buurgerichte zorg

Voor Olen is buurtgerichte zorg de manier om vereenzaming te bestrijden. Buurtgerichte zorg wil mensen sterker maken in hun eigen leefomgeving. Noblito past volledig binnen de visie van buurtgerichte zorg. Noblito wil mensen uit de omgeving van ouderen ook informeren, tips en advies geven over zorg en mogelijkheden om beter contact op te nemen met ouderen. Het wil hen aanzetten om de ouderen meer te betrekken bij het dagelijks leven en bij buurtactiviteiten. 

 

(*) partners in dit project: Provincie Antwerpen, lokaal bestuur Olen, zorgproeftuin LiCalab, WZC Zilverlinde en WZC De Notelaar

 
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Zorgteam

adres
tel.
014 21 52 00
e-mail
ocmw@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP