Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Olen-Centrum: Geef mee vorm aan onze dorpskern tijdens de atelierweek van 12 tot en met 17 november

14 oktober ’19 (ma)
Momenteel voert de aannemer wegen- en rioleringswerken uit ter hoogte van de gewestweg N152 en Ven in Olen-Centrum. Als alles goed gaat, eindigen deze werken eind dit jaar. Toch betekent dit niet dat de vernieuwing van de dorpskern er dan ook opzit. Voor de volgende fase hebben we jouw hulp nodig.

In deze fase* staan we stil bij de inrichting van het dorpsplein en straten zoals Tramstraat, Herentalseweg en Sint-Maartenstraat. Daarbij hebben we jouw hulp nodig!

* Deze fase start nog niet onmiddellijk. In de eerste helft van 2020 nemen we de tijd om de plannen te finaliseren en alles voor te bereiden. De startdatum van de werken volgt pas later.

Jouw feedback telt

Welke maatregelen zorgen ervoor dat jij je veilig voelt op straat? Hoe kunnen we volgens jou de bereikbaarheid van de dorpskern vergroten? Wat versta jij onder een duurzame publieke ruimte? Hoe kunnen we de handel en horeca versterken? En hoe slagen we erin onze dorpskern nog gezelliger te maken? Jouw mening telt!

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november slaat het ontwerpbureau Stramien zijn tenten op in Olen. Tijdens deze week krijg je als inwoner de kans om samen met partners - denk aan scholen, hulpdiensten, handelaars en zorgverstrekkers - en experten aan te schuiven aan de ontwerptafel. Onder begeleiding van een participatiedeskundige kan je jouw ideeën, ervaringen en inzichten prijsgeven en luisteren naar wat andere inwoners of experten belangrijk vinden. De ontwerpers van Stramien zetten gedurende de hele week de ideeën van alle aanwezigen om in schetsen. Bedoeling is zo om op het einde van de week een gedragen, duurzaam ontwerp klaar te hebben dat een duidelijk beeld geeft van hoe de dorpskern er in de toekomst moet uitzien.

Neem deel aan de workshops

Heb je interesse om deel te nemen aan de atelierweek? Je bent van harte welkom tijdens de workshops in de spiegeltent op het dorpsplein.

  • dinsdag 12 november van 19.30 tot 22.00 uur - workshop 1
    inhoud sessie: toelichting van het proces en kader, inspiratiemoment en samen analyseren van het ruimtegebruik
  • donderdag 14 november van 19.30 tot 22.00 uur - workshop 2
    inhoud sessie: delen van de resultaten uit sessie 1 en verdere uitwerking aan de hand van schetsen en dialoogtafels
  • zaterdag 16 november van 13.30 tot 16.00 uur - workshop 3
    inhoud sessie: delen van de resultaten uit sessie 2, het toekomstbeeld omzetten in de praktijk en evaluatiemoment

Vooraf inschrijven voor de workshops is niet nodig. De workshops bouwen op elkaar voort waardoor het aangewezen is om alle sessies bij te wonen. Ben je toch belet voor één van de drie workshops maar wil je alsnog graag deelnemen, dan is dit geen ramp. Ook dan ben je nog altijd welkom.

Ontdek de (voorlopige) resultaten

Wil je liever geen input geven maar ben je wel benieuwd naar het (voorlopige) resultaat? Op woensdag- en donderdagnamiddag kan je in de spiegeltent de voorlopige resultaten komen bekijken.

Tijdens Olen-Jaarmarkt op zondag 17 november onthult het ontwerpbureau doorlopend tussen 9.00 en 12.00 uur de definitieve uitkomst van de atelierweek. Een niet te missen infomoment voor iedereen die wil weten hoe Olen-Centrum er in de toekomst zal uitzien.

Nieuwsoverzicht
dorpsplein

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP