Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Noblito wint NN Geluksaward

16 oktober ’19 (wo)
Noblito, het digitaal platform voor kwetsbare senioren, wint de NN Geluksaward. Verschillende organisaties en personen die een opmerkelijke bijdrage leverden aan ons geluk en een verschil maakte in onze levenstevredenheid, waren genomineerd.

Wat is Noblito?

We vinden het het heel belangrijk dat mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. Daarom gaan we voortdurend op zoek naar nieuwe methodes of technologieën die kunnen helpen om dit doel te bereiken.

Samen met enkele partners (*) stapten we mee in het proefproject van vzw Noblito.

Hun gloednieuwe toepassing is een digitaal platform om het sociaal netwerk van senioren te onderhouden en versterken. Deze app wil senioren verbinden met hun familie, buurt en verenigingen. 

Momenteel testen een aantal ouderen, hun mantelzorgers, buddy’s en vijf vrijwilligers de toepassing in Olen. Wil je hier meer over weten? Contacteer dan onze medewerkers van het zorgteam?

Noblito onderdeel van buurgerichte zorg

Voor Olen is buurtgerichte zorg de manier om vereenzaming te bestrijden. Buurtgerichte zorg wil mensen sterker maken in hun eigen leefomgeving. Noblito past volledig binnen de visie van buurtgerichte zorg. Noblito wil mensen uit de omgeving van ouderen ook informeren, tips en advies geven over zorg en mogelijkheden om beter contact op te nemen met ouderen. Het wil hen aanzetten om de ouderen meer te betrekken bij het dagelijks leven en bij buurtactiviteiten. 

(*) partners in dit project: Provincie Antwerpen, lokaal bestuur Olen, zorgproeftuin LiCalab, WZC Zilverlinde en WZC De Notelaar

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Zorgteam

adres
tel.
014 21 52 00
e-mail
ocmw@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP