Gemeente Olen

Dank jullie wel voor het mooie communicatierapport!

22 oktober ’19 (di)
Dit voorjaar kon je deelnemen aan een communicatieonderzoek over het lokaal bestuur Olen. Bedoeling was om na te gaan hoe we jou in de toekomst nog beter kunnen informeren. Uit het onderzoek blijkt dat jullie tevreden tot zeer tevreden zijn over de gemeentelijke communicatie.

1.836 Olenaars vanaf achttien jaar kregen in maart aan de hand van een steekproef een enquête in de brievenbus. Daarnaast kon iedereen online of op papier deelnemen. In totaal deden jullie met 674 mee, waarvoor dank. 

De opvallendste resultaten

  • 95% van de Olenaars gebruikt internet. Dat is hoger dan het Vlaamse gemiddelde van 93%.
  • 81% van de Olenaars gebuikt sociale media. Facebook (81% actief) en WhatsApp (72% actief) zijn in Olen gemiddeld populairder dan in andere Vlaamse gemeenten.
  • Het lokaal bestuur heeft drie gemeentelijke topkanalen: het gemeentelijk infoblad De Driehoek (89% bereik), de papieren nieuwsbrief (77% bereik), de website www.olen.be (73% bereik). Ook de website www.slimdoorolen.be (51% bereik) met nieuws over de werken in Olen-Centrum bekijken jullie vaak.
  • De Driehoek doet het beter dan gelijkaardige infobladen in andere steden en gemeenten. Jullie lezen het niet alleen vaker, jullie gaven het ook een hoger kwaliteitscijfer in vergelijking met andere steden en gemeenten.
  • Het onthaal, zowel via mail, telefoon als aan de balie, gaven jullie een positieve tot zeer positieve waardering.
  • Onze Instagram- (14% bereik) en Facebookpagina (bereik 37%) zijn nog niet goed gekend. Help jij deze kanalen verder te groeien? Volg dan zeker het nieuws uit Olen op deze manier.
  • Vele inwoners zijn kritisch over het gebruik en nut van de elektronische lichtborden.

Bekijk het volledige rapport

Wil je het volledige rapport bekijken? Je kan het downloaden op deze pagina.

Nieuwsoverzicht
Communicatieonderzoek lokaal bestuur

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
tel.
014 27 94 45
e-mail
communicatie@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP