Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Harverwarmend filmpje over project 'Zestigers en tachtigers van hier'

24 oktober ’19 (do)
In het voorjaar brachten we een groep ouderen samen voor het project 'Zestigers en tachtigers van hier'. Uit dit project groeiden heel wat mooie initiatieven en vriendschapsbanden. De deelnemers stellen deze graag zelf aan jou voor aan de hand van een hartverwarmend filmpje.

Je kan het filmpje bekijken op Youtube.

Benieuwd naar meer? Op deze pagina kan je ook een brochure downloaden met sfeerbeelden en een blik op hoe de deelnemers de sessies hebben ervaren.

Waarom dit project?

Als we over vergrijzing spreken, komt meestal de ‘harde’ kant onder de aandacht: de impact van ouder worden op werkgelegenheid, gezondheid, woonbeleid,…

Maar er is ook een zachte kant. Ouderen hebben ons heel wat te bieden en we kunnen veel van hen leren. Hoe kijken ouderen hier zelf naar? Komt het beeld dat wij hebben over ouder worden overeen met wat er in hun hoofd omgaat? Waar genieten zestigers en tachtigers van? Waar liggen ze ‘s nachts wakker van? Dit en nog veel meer kwam tijdens de bijeenkomsten aan bod.

En hoe nu verder?

Door het grote enthousiasme van de deelnemers en de mooie resultaten was het snel duidelijk dat we moeten blijven inzetten op deze ontmoetingen. Sinds september organiseert Komie Geire maandelijks een babbelnamiddag voor alle zestigplussers onder begeleiding van een coach. Veel thema’s kwamen nog niet aan bod. Er is dus nog babbelvoer in overvloed.

‘Zestigers en tachtigers van hier’ is een project van lokaal dienstencentrum Komie Geire en Vormingplus Kempen.

Nieuwsoverzicht
Proejct 60-ers en 80-ers van hier

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP