Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kwaliteitsvolle hulp- en dienstverlening vraagt om nieuw gebouw

05 december ’19 (do)
Om jou de best mogelijke dienstverlening te kunnen bieden, verhuizen we tegen 2024 naar een nieuwe locatie waar je alle administratieve diensten en de bibliotheek terugvindt. Op die manier kan je op één centrale ontmoetingsplaats met al je vragen terecht.

Best mogelijke hulp- en dienstverlening staat voorop

Onze samenleving is de afgelopen jaren moderner maar ook complexer geworden. Ook wij evolueren mee. Daarom gaan we de volgende jaren verder hard werken aan een eigentijdse en klantvriendelijke hulp- en dienstverlening. Denk aan een centraal en laagdrempelig onthaal, alle diensten op één locatie, werken op afspraak voor bepaalde diensten, digitalisering van aanvragen,…

Keuzes maken

De huidige gebouwen laten de realisatie van deze nieuwe visie niet toe. Daarom moest er in de nieuwe beleidsplannen een keuze gemaakt worden: de huidige gebouwen renoveren of een nieuwe, gecentraliseerde ontmoetingsplaats bouwen waar al zeker de administratieve diensten en de bibliotheek zijn in opgenomen. Een onafhankelijk studiebureau ging na wat de beste keuze was. Het adviseerde om een nieuw ontmoetingscentrum te bouwen aan de kerk in O.-L.-V.-Olen.

En hoe nu verder?

De beleidsploeg heeft nu een belangrijke knoop doorgehakt: we gaan inderdaad voor een nieuwe, centrale ontmoetingsplaats aan de kerk van O.-L.-V.-Olen. De kerk zal geïntegreerd worden in het nieuwe gebouw. De andere gemeentelijke locaties bestaande uit gemeentehuis, boekelhuis en sociaal huis – met uitzondering van de technische werkhallen en het lokaal dienstencentrum - krijgen een nieuwe bestemming of worden verkocht.

Vanaf nu kunnen we van start gaan met alle voorbereidingen. De bedoeling is dat we je in de loop van 2024 kunnen verwelkomen op de nieuwe locatie. Natuurlijk houden we je via deze website en onze Facebookpagina op de hoogte van het verdere verloop van het proces.

Eén van de acties uit het nieuwe meerjarenplan

De beslissing over het nieuwe ontmoetingscentrum is één van de 140 ambitieuze acties uit het nieuwe meerjarenplan dat de gemeenteraad op 4 december goedkeurde. Benieuwd naar wat er nog mee op de planning staat? Bekijk dan zeker het volledige meerjarenplan.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

LCP