Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 30 september.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Correcte huurprijs? Check de huurschatter!

09 december ’19 (ma)
Wil je een woning huren of verhuren? Dan kan je op huurschatter.be zelf nagaan wat een correcte huurprijs is voor die woning.

Een correcte huurprijs bepalen is zeker niet eenvoudig. Je kan een indicatie van een correcte huurprijs krijgen door op immo-sites op zoek te gaan naar gelijkaardige panden die in de buurt te huur zijn. Maar dit is niet alleen een tijdrovende bezigheid, het blijft ook vaak nattevingerwerk.

Ontdek de huurschatter

Een andere meer betrouwbare en minder tijdrovende optie is gebruikmaken van de huurschatter. Aan de hand van een aantal belangrijke kenmerken van de woning, zoals de gemeente, het aantal slaapkamers, een recente badkamer of keuken, een tuin of terras,... maakt de applicatie een inschatting van een correcte huurprijs.

De vermelde huurprijs is enkel een schatting en dus informatief, maar geeft zowel aan de huurder als aan de verhuurder een goed idee van de correcte huurprijs. Ook als je als huurder je oog hebt laten vallen op een huurwoning is de applicatie dus interessant. Op die manier weet je of de gevraagde huurprijs in verhouding staat tot wat wordt aangeboden.

De huurschatter is een tool van de Vlaamse Overheid en kan gratis gebruikt worden. Probeer de site gerust uit via www.huurschatter.be.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP