Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 30 september.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Help mensen zelfstandig hun budget beheren

27 januari ’20 (ma)
Als je geldzorgen hebt, heb je vaak de kracht en het inzicht niet om zelf de draad weer op te nemen. Daar kan een budgetcoach wat aan doen. Lijkt het jou wat om mensen mee te ondersteunen in deze zoektocht naar een evenwichtig budget? Dan is deze taak op jouw lijf geschreven.

Wat doet een budgetcoach?

Zo lang als nodig kom je bij iemand thuis om hem te ondersteunen bij de financiën en administratie. Hierdoor kan de hulpvrager stapsgewijs en met zelfvertrouwen zijn eigen budget opnieuw in handen nemen. Je helpt hem bij dagelijkse handelingen, zoals:

  • de administratie ordenen en overzichtelijk houden (post sorteren, rekeningen klasseren,…)
  • prijzen vergelijken
  • budgetvriendelijk winkelen
  • in- en uitkomsten met elkaar in evenwicht brengen
  • meegaan naar de mutualiteit, verzekering,…

Je staat er als budgetcoach natuurlijk niet alleen voor. Eerst krijg je een korte opleiding. Nadien blijft de projectcoördinator van BudgetInZicht Kempen je verder ondersteunen en coachen. Ook de maatschappelijk werker van je cliënt nodigt jou als budgetcoach regelmatig uit om de werking te evalueren. Als budgetcoach werk je steeds in duo met de cliënt.

Interesse? Meld je aan via vacatures.cawdekempen.be. De verantwoordelijke neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuwsoverzicht
word jij budgetcoach?

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Sociale Hulp- en Dienstverlening

adres
tel.
014 21 52 00
e-mail
ocmw@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP