Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 september.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

GEANNULEERD: Wereldcinema 'Nuestras madres'

28 februari ’20 (vr)
Kom op woensdag 18 maart gratis genieten van de filmtopper Nuestras madres, een sociaal drama van de Belgisch-Guatemalteekse regisseur César Díaz. In de vooravond van de burgeroorlog stort hoofdpersonage Ernesto zich onbezonnen op een zoektocht naar het lot van zijn verdwenen vader.

UPDATE: Wegens de verstrengde coronamaatregelen gaat dit evenement niet door.

Het verhaal

Guatemala, 2013. Het land leeft op het ritme van het militaire proces, dat aan de oorsprong ligt van de burgeroorlog. De getuigenissen van slachtoffers stapelen zich op. Ernesto, een jonge antropoloog bij de Stichting voor Lijkschouwers, werkt mee aan de identificatie van vermiste personen. Op een dag hoort Ernesto het verhaal van een oude vrouw. Hij ontdekt dat dit wel eens dé piste kan zijn om zijn verdwenen vader, die guerillastrijder was tijdens de oorlog, op te sporen. Tegen het advies van zijn moeder in, stort hij zich onbezonnen in het dossier, op zoek naar waarheid en gerechtigheid.

Praktisch

  • Woensdag 18 maart om 20.00 uur (deuren open om 19.30 uur)
  • Lokaal dienstencentrum Komie Geire, Herentalseweg 1
  • Gratis toegang
  • Deze wereldcinema is een initiatief van lokaal bestuur Olen in samenwerking met vrijwilligers van de mondiale adviesraad Olen en Wereldwinkel Olen.
Nieuwsoverzicht
Affiche Nuestras Madres

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP