Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 september.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronamaatregelen: Aangepaste dienstverlening De Lijn en NMBS

21 maart ’20 (za)
Vervoersmaatschappij De Lijn en de NMBS hanteren een aangepaste dienstverlening in de strijd tegen het coronavirus.
De Lijn
 
De Lijn heeft haar dienstverlening aangepast in de strijd tegen het coronavirus. Specifiek voor de Kempen betekent dit dat de bussen sinds vandaag woensdag 18 maart rijden volgens de dienstregeling die geldt op vakantiedagen.
 
De belbussen zijn tijdelijk afgeschaft.
  • De belbussen zijn te klein om voldoende afstand te kunnen garanderen.
  • Alle gemaakte reservaties worden geannuleerd en je kan geen nieuwe reserveringen maken.
  • Alle belbusklanten die een reservatie gemaakt hadden voor één van de komende weken, worden persoonlijk, telefonisch gecontacteerd door de belbuscentrale.

Alle updates lees je op www.delijn.be/corona.

NMBS

Op 23 maart hebben de regering, NMBS en Infrabel een 'Treindienst van Nationaal Belang' ingevoerd, die toelaat om alle mensen die zich absoluut moeten verplaatsen in de best mogelijke omstandigheden naar het werk te laten gaan en hun reis vooraf te plannen. En dit in alle veiligheid en volgens de sanitaire voorschriften.

  • Dit zorgt voor een treinaanbod dat overeenkomt met ongeveer 75% van het aantal beschikbare plaatsen op een normale weekdag (inclusief de piekuren)
  • De bezettingsgraad bedraagt momenteel 8 tot 10%. NMBS zal dus 2 keer de capaciteit aanbieden die gevraagd wordt om de reizigers adequate hygiënische voorwaarden te garanderen
  • De treinen en stations worden dagelijks schoongemaakt, met bijzondere aandacht voor de oppervlakken waarmee de reizigers in contact komen

Updates over de dienstverlening van NMBS volg je via www.belgiantrain.be/nl/news/coronavirus.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

LCP