Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gladiolen uitgesteld naar mei 2021

24 maart ’20 (di)
De organisatoren van Gladiolen hebben beslist om de editie van dit jaar te verschuiven naar volgend jaar. Ze leggen je graag in eigen woorden uit waarom en wat dat inhoudt.

Lieve vrienden van Gladiolen

Jammer genoeg moeten we aankondigen dat Gladiolen 2020 niet zal doorgaan. Ook wij hadden het liever anders gezien maar de uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen laten ons geen keuze. We zijn genoodzaakt het festival te verschuiven naar 21 en 22 mei 2021. Wel goed nieuws: de volledige affiche wordt behouden!

We stellen de gezondheid van onze festivalgangers, medewerkers en artiesten voorop. De piek van de coronacrisis is momenteel nog niet bereikt. We hopen van harte dat de situatie op 29 en 30 mei genormaliseerd is. Maar zelfs als dit het geval zou zijn, komen wij als organisatie in de ruime periode voor het pinksterweekend al in de problemen.

Aan het festival gaan tal van samenkomsten vooraf. Niet alleen met onze vaste kern van 14 organisatoren, maar ook met medewerkers, werkgroepen, vrijwilligers, partners, sponsors, leveranciers, overheden en veiligheidsdiensten. Artiesten moeten kunnen repeteren, toeleveranciers produceren. En dan moet de opbouw van het festival nog beginnen. We zijn op dit moment met al deze partners in gesprek. Het is fijn om te horen dat ook zij mee willen nadenken om de schade voor iedereen te beperken.

Ieder van ons werkt vrijwillig mee aan Gladiolen. Naast onze gezinslevens en werksituaties, is de organisatie van het festival een hobby. En een geweldig plezante dan nog! Net daarom is het festival verplaatsen naar het najaar geen optie. Dit zou een overlap creëren met de voorbereidingen van de editie van 2021. En dat zou iets te veel van het goede zijn. We hopen met deze beslissing het bestaan van Gladiolen op lange termijn te kunnen verzekeren. Niet in het minst voor de verenigingen die helpen bij de organisatie. Ook voor hen heeft dit financiële gevolgen.

Had je al een ticket voor Gladiolen 2020? Dan zal de waarde van je ticket behouden blijven in 2021. Ook wie al drank- en eetbonnen aankocht, zal die in 2021 kunnen gebruiken. Hoe dit praktisch in z’n werk gaat, verneem je later van ons. Heb je een fysiek ticket gekocht? Hou dit dan goed bij.

We zijn er ook in geslaagd, in overleg met de artiesten en boekingskantoren, om onze geweldige line-up volledig mee te nemen naar volgend jaar. Dit wil zeggen dat je alle bands en dj's die we hadden aangekondigd, in 2021 aan het werk kan zien op Gladiolen.

Tot slot willen we ons respect uitdrukken voor alle zorg- en dienstverleners die zich in deze dagen inzetten voor wat echt telt. Als er dan geen muzikale helden naar de wei van Gladiolen komen, applaudisseren wij graag voor deze artiesten.

Zorg goed voor elkaar. En laten we elkaar in 2021 opnieuw besmetten met muziek, vriendschap en veel plezier.

De organisatoren van Gladiolen

Annemie, Benny, Dirk, Eddy, Ellen, Erwin, Jo, Kristof, Lode, Marc, Mark, Raf, Ronny & Willy

Nieuwsoverzicht
geen gladiolen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP