Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Controlemaatregelen: Politie voert controles uit

31 maart ’20 (di)
Sinds de start van de coronamaatregelen op 14 maart stelde de lokale politie Neteland 37 processen-verbaal op wegens inbreuken op de maatregelen. Voornamelijk ging het over samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen. Twee keer kwam de politie tussen voor het stilleggen van een privéfeest.

De politieploegen voerden in dezelfde periode in totaal 671 controles uit. In het weekend van 28 en 29 maart lag de focus op de niet-essentiële verplaatsingen. De politie bezette daarvoor controlepunten op invalswegen en aan hotspots aan wandelgebieden waar wandelaars met hun auto naartoe komen. Ook tijdens het eerste weekend van april zullen deze hotspots intensief gecontroleerd worden.

De politie zet dagelijks vier extra ploegen in om de strenge coronamaatregelen te handhaven.  Zij patrouilleren langs gevoelige plaatsen en reageren vooral op meldingen waarbij de coronamaatregelen worden overtreden.

De politie roept de inwoners van de politiezone op om de maatregelen te respecteren in het belang van ieders gezondheid.

Tip van de politie: Als je wil wandelen, vertrek dan thuis en ga alleen in je eigen buurt. Vermijd toeristische locaties en rijd er zeker niet met je wagen naartoe. Zo vermijd je een boete wegens niet-essentiële verplaatsing.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP