Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Wandelaars, hou je hond aan de leiband!

06 april ’21 (di)
Er wordt meer gewandeld dan ooit tevoren. Veel mensen trekken er met hun hond op uit in de natuur. Niets leuker dan een stevige wandeling met de trouwe viervoeter. Dit houdt zowel baasje als hond in een optimale conditie. Toch zijn er een aantal dingen waar je als wandelaar op moet letten.

Natuur in volle bloei

In de lente komen planten en bloemen opnieuw tot bloei. Ook zoogdieren en vogels beginnen zich voort te planten. Daarom is de natuur vooral in de lente heel kwetsbaar.

Blijf op de paden

Rondsnuffelende honden die van het pad gaan kunnen vogels en zoogdieren dan in hun rust opschrikken. Sommige dieren lopen zich uit angst letterlijk te pletter, raken gekwetst of worden zelfs gedood. Het geurspoor dat een hond achterlaat, maakt dieren angstig, waardoor een ouder niet (tijdig) terugkeert naar zijn jong, met alle gevolgen van dien.

Je hond laten spelen of zwemmen in poelen en plassen mag ook niet omdat het watervogels opschrikt. Die rusten, vooral tijdens de trekperiode, graag uit op een mooie waterplas om weer op krachten te komen. Als een hond hen verstoort, vliegen ze met grote groepen tegelijk op en verliezen ze onnodig veel energie. Net die energie is noodzakelijk om hun lange reis tot een goed einde te brengen. 

Elk jaar sterven er bovendien verschillende dieren omdat ze doodgebeten worden door een loslopende hond.

Conclusie: Ook nu zijn honden van harte welkom in de natuur, maar enkel aan de leiband en netjes op het pad.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP