Gemeente Olen

Het lokaal bestuur gaat de strijd aan tegen de processierups

13 mei ’20 (wo)
Als het mooie weer daar is, komen ook de processierupsen hun kopjes opsteken. Ze zijn nog niet meteen zichtbaar, maar we nemen toch al onze voorzorgen. Zo hingen we nestkastjes op en halen we nesten weg die hinder veroorzaken op openbaar domein. Lees verder voor meer informatie.

Nestkastjes als natuurlijke bestrijder

De groendienst heeft begin dit jaar een veertigtal nestkastjes opgehangen in zones waar ze de afgelopen jaren veel processierupsen bestreden hebben. Enkelen daarvan zijn al bewoond met mezen. Het lot van de rupsen daar is dus al bezegeld. Spijtig genoeg hebben we ook moeten vaststellen dat een aantal van onze huisjes vernield werden.

Bestrijden op openbaar domein

De medewerkers van Technische Dienstverlening halen enkel nesten weg waar ze hinder veroorzaken op openbaar domein. Je kan de aanwezigheid van een nest melden via de digitale signaalkaart op www.olen.be. Vermeld zeker heel duidelijk waar je het nest hebt gezien door bijvoorbeeld een verwijzing naar een huisnummer, een paalnummer, en specifiek locatiekenmerk... Zonder duidelijke beschrijving kan er geen bestrijdingsactie volgen.

Voor het wegnemen van nesten op privédomein kan je geen beroep doen op de gemeentelijke diensten. Dat moet je zelf doen, eventueel via een handige kennis of een aannemer die zich daarmee bezighoudt.

Waarschuwingslinten

Is de zone te uitgebreid om gericht te kunnen bestrijden of hangt het nest op een plaats waar we moeilijk met een hoogtewerker kunnen komen? Dan komt er een waarschuwingslint en infoborden.

Nieuwsoverzicht
Cartoon processierupsen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

LCP