Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bermmaaien gaat terug van start: wees voorzichtig

30 april ’20 (do)
Vanaf half mei gaat de groendienst opnieuw de bermen maaien. Eerst komen plaatsen en trajecten aan de beurt waar de verkeersveiligheid gevrijwaard moet worden, zoals fietspaden langs een groene berm, kruispunten... Wees voorzichtig bij het inhalen. Lees verder voor meer info.

De maaiwerken starten om zeven uur 's morgens en gaan door tot zes uur 's avonds. In totaal wordt er een achttal weken gemaaid.

Wees voorzichtig bij het inhalen

Het bermmaaien gebeurt met een tractor met een maai-arm. De tractor zelf trekt ook nog een opvangkar om het maaisel in op te vangen. Een groot gevaarte dus. Het passeren van deze combinatie is niet zonder gevaar.

Als je met je wagen voorbijsteekt, moet je rekening houden met een lengte van vijftien meter. Kijk dus goed uit voor achterliggend en aankomend autoverkeer.

Fietsers, steek altijd voorbij langs links

Ben je met de fiets en moet je de maaier langs de achterkant voorbijsteken? Ga dan steeds langs links. Steek niet rechts voorbij of rij niet onder de maai-arm door. Dat is levensgevaarlijk: de kans is groot dat de medewerker je niet gezien heeft.

Nader je de bermmaaier langs de voorkant? Wuif naar de medewerker en zorg dat hij je gezien heeft. Hij stopt dan even met maaien om je veilig te laten passeren.

Nieuwsoverzicht
Tractor met maai-arm

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP